Jose Manuel Barroso

thumbnailZemlje regiona traže status posmatrača EU
2014-03-31Prema novoj inicijativi predloženo je da države članice EU dobiju priliku da spremnije iskazuju svoje stavove u Briselu.
thumbnailZbog regionalnih dešavanja kiparski Turci i Grci bliže miru
2014-02-11Često prekidani pregovori o ponovnom ujedinjenju Kipra mogli bi uskoro da budu nastavljeni, ako je verovati izjavama predstavnika kiparskih Grka i Turaka.
thumbnailRazličita mišljenja o efektu predstojećih prevremenih izbora u Srbiji
2014-02-03Mišljenja su podeljena o tome kako će prevremeni parlamentarni izbori u Srbiji uticati na brzinu pristupanja te zemlje EU, sprovođenje reformi i pregovore s Kosovom.
thumbnailHrvatska proslavlja članstvo u EU
2013-07-02Hrvatska proslavlja članstvo u EU, privodeći dvadesetogodišnji proces uspešnom kraju.
thumbnailPreviranja u Bugarskoj izazvala zabrinutost u EU
2013-06-27Optužbe za prisluškivanje protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova i tekući socijalno-politički nemiri mogli bi da dovedu do negativne procene EU o vladavini zakona, kao i o borbi protiv korupcije i organizovnog kriminala u zemlji.
thumbnailMoldavski premijer podržava evropski program
2013-06-26Premijer u Kišinjevu obećava da će održati zemlju na evropskom kursu.
thumbnailSporazum Kosovo-EU zavisi od reformi
2013-03-12Zvaničnici EU pozivaju Prištinu da pojača reformski napredak kako bi sa Unijom postigla sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
thumbnailPoziv EK na reviziju zakona o medijima izazvao debatu
2013-02-12Poziv predsednika EK Žoze Manuela Baroza da se pravosuđe brani od uticaja medija doveo je do podeljenih reakcija.
thumbnailPosete visokih zvaničnika Moldaviji podstiču reforme  
2012-12-07Dolazak dvojice visokih zvaničnika ukazuje na evropsku perspektivu zemlje, kažu analitičari i domaći zvaničnici.
thumbnailRumunija i Moldavija se pridružile partnerskom projektu EU
2012-12-03Moldaviji potrebno iskustvo Rumunije u pridruživanju EU.
thumbnailOdložene kvote za žene u korporacijama EU
2012-10-30Predlog o uvođenju kvote za žene od 40 odsto u upravnim odborima javnih kompanija EU do 2020. stavljen je na čekanje.
thumbnailZvaničnici: Nobelova nagrada 'ogromna čast' za EU
2012-10-15Dok su evropski zvaničnici ponosni na odluku Nobelovog komiteta donetu u petak da ove godine Nobelovu nagradu za mir dodeli EU, nagrada je izazvala i neke kritike.
thumbnailPredsednik Moldavije čvrsto za EU
2012-09-21Proevropska vlada u Kišinjevu opire se pokušajima Komunističke partije da raspiše plebiscit o ulasku u prorusku Evroazijsku uniju.
thumbnailPresuda nemačkog suda podstakla nade u pogledu evrozone
2012-09-13Nemački ustavni sud dao je u sredu zeleno svetlo zemlji da ratifikuje Evropski mehanizam stabilnosti, ključno sredstvo za rešavanje kriza u evrozoni.
thumbnailProtest seljaka u BiH zbog problema u poljoprivredi
2012-09-05Poljoprivrednici u BiH traže od vlade da rešava probleme. U ostalim vestima iz biznisa: EBRD će Srbiji pozajmiti novac za pomoć ekonomskom oporavku, a Vizer planira da otvori novu poslovnu bazu u Skoplju.
thumbnailEK će nastaviti nadzor Bugarske i Rumunije
2012-07-23Bugarska i Rumunija postigle su napredak na polju pravosudnih reformi i borbe protiv korupcije u poslednjih pet godina, ali treba da učine još, rekla je Evropska komisija.
thumbnailMala očekivanja od 'kriznog' samita EU
2012-06-27Načini za rešavanje krize u evrozoni ponovo će dominirati razgovorima na dvodnevnom samitu lidera EU, koji počinje u četvrtak u Briselu.
thumbnailNikolić u Briselu odagnao evropske strahove
2012-06-19Visoke ocene za predsednika Srbije Tomislava Nikolića posle njegove zvanične posete Briselu.
thumbnailPredsednik Nikolić dobija prve kritike iz BiH
2012-06-05U Srebrenici nije bilo genocida, kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji neće prisustvovati godišnjoj komemoraciji za žrtve.
thumbnailMakedonija počinje dijalog o pridruživanju EU
2012-03-12EU će početi dijalog na visokom nivou da bi pomogla Makedoniji da održi tempo institucionalnih reformi i omogući joj da ostane na putu integracije u Uniju, uprkos primedbama Grčke.
Focus on Ukraine

Reportaža

Policije u regionu još jače udarile na trgovinu drogu i ljudimaPolicije u regionu još jače udarile na trgovinu drogu i ljudima

U policijskim akcijama u Hrvatskoj zaplenjeno je 11 odsto više opojnih droga i vlasti prate nove droge koje se pojavljuju na tržištu.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li vlada vaše zemlje čini dovoljno da suzbije opasnost koju predstavlja ekstremistička grupa Islamska država Iraka i Levanta?

Da
Ne
Ne znam