Đorđe Ivanov

thumbnailMeđunarodna fondacija pomaže Balkanu protiv organizovanog kriminala
2014-05-05Makedonija će sarađivati sa međunarodnom nevladinom organizacijom na sprečavanju i borbi protiv organizovanog kriminala.
thumbnailNATO obavlja procenu borbene spremnosti Armije Makedonije
2013-11-01Makedonija je organizovala svoju najveću vežbu, koju je ocenjivao posmatrački tim NATO-a.
thumbnailSportom protiv diskriminacije
2013-07-29Organizacijom radionica, međunarodnih turnira, uzajamnih poseta i obrazovnih programa, vlade i nevladine organizacije trude se da uspostave toleranciju i smanje ekstremizam među mladim sportistima.
thumbnailEU traži rešenje političke bitke u Makedoniji
2013-02-01EU preduzima korake za okončanje političkog zastoja u Makedoniji.
thumbnailMladi lideri iscrtavaju put napred u Makedoniji i regionu
2012-09-05Da bi ostvarili svoj potencijal, mladima su potrebni ohrabrenje, usmerenje i mogućnosti, koje pruža rukovodstvo jedine škole na Balkanu za lidere.
thumbnailOhridski sporazum na meti kritike 11 godina kasnije
2012-08-22Jedanaest godina posle usvajanja, Ohridskom mirovnom sporazumu potrebna je kozmetička dorada, kažu neki eksperti, dok drugi žele da se on potpuno ukine.
thumbnailTurske investicije unapređuju saradnju sa Makedonijom
2012-07-30Ulaganje Čevahir Holdinga od 300 miliona evra u stambeni kompleks u Skoplju je ekonomska prilika za Makedoniju.
thumbnailIstanbul planira gradnju trećeg aerodroma
2012-04-25Tender za gradnju trećeg aerodroma u Istanbulu biće raspisan ove nedelje. U ostalim vestima iz biznisa: vlada BiH usvojila budžet za 2012, a Rumunija planira reorganizaciju poreskog sistema.
thumbnailJadranska grupa unapređuje bezbednosnu saradnju regiona
2012-04-09Regionalni lideri na polju odbrane obećali su zajednički pristup evroatlantskoj integraciji i rešavanju zajedničkih bezbednosnih izazova.
thumbnailMakedonija počinje dijalog o pridruživanju EU
2012-03-12EU će početi dijalog na visokom nivou da bi pomogla Makedoniji da održi tempo institucionalnih reformi i omogući joj da ostane na putu integracije u Uniju, uprkos primedbama Grčke.
thumbnailSećanje na Kiru Gligorova
2012-01-04Dok nacija žali za jednim od svojih najuvaženijih političara, neki postavljaju pitanje njegovog nasleđa.
thumbnailMakedonija i Srbija jačaju odnose
2011-12-20Poseta predsednika Borisa Tadića Skoplju učvrstila je odnose između Srbije i Makedonije, potvrdila makedonski identitet, ukazala na potrebu rešavanja postojećeg spora crkava i povećanja trgovine.
thumbnailMakedonija dobila tužbu protiv Grčke pred Međunarodnim sudom pravde
2011-12-06Međunarodni sud pravde zaključio je da je Grčka kriva za kršenje Privremenog sporazuma iz 1995. jer je stavila veto na članstvo Makedonije u NATO-u 2008. godine.
thumbnailMakedonski ministar spoljnih poslova o regionalnim odnosima i dešavanjima
2011-11-28Šef makedonske diplomatije kaže da je ekonomska integracija, uglavnom neostvarena na većem delu Balkana, od presudnog značaja za prosperitet regiona.
thumbnailBrisel preplavljen pismima u kojima se brani identitet Makedonije
2011-11-03Spontani protest protiv zapažene negacije makedonskog etničkog i nacionalnog identiteta u korist Grčke dobija na zamahu.
thumbnailPoziv na akciju za smanjenje opasnosti od katastrofa
2011-10-29Evropski forum za smanjenje opasnosti od katastrofa održan u Skoplju pruža podsticaj za mobilizovanje regiona i kontinenta da zaustavi rekordni broj katastrofa.
thumbnailOdnosi Makedonije i Katara otvaraju investicione mogućnosti
2011-10-21Prvom zvaničnom posetom jednog arapskog monarha Makedoniji uspostavljeno je partnerstvo koje bi moglo da donese velike ekonomske koristi.
thumbnailKandidatura Makedonije za prijem u EU i dalje zaglibljena oko pitanja imena
2011-10-19Spor sa Atinom i dalje predstavlja prepreku, uprkos uspehu u ispunjavanju drugih kriterijuma.
thumbnailBlogeri raspravljaju o Ohridskom okvirnom sporazumu
2011-08-20Deseta godišnjica sporazuma izaziva različite reakcije, mada većina i dalje kritikuje njegovu svrhu i rezultate.
Focus on Ukraine

Reportaža

Policije u regionu još jače udarile na trgovinu drogu i ljudimaPolicije u regionu još jače udarile na trgovinu drogu i ljudima

U policijskim akcijama u Hrvatskoj zaplenjeno je 11 odsto više opojnih droga i vlasti prate nove droge koje se pojavljuju na tržištu.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li vlada vaše zemlje čini dovoljno da suzbije opasnost koju predstavlja ekstremistička grupa Islamska država Iraka i Levanta?

Da
Ne
Ne znam