Ban Ki-mun

thumbnailAlbanci i Srbi ujedinjeni u potrazi za nestalima
2013-08-24Iako ih dele etnička pripadnost i politika, dva stanovnika Mitrovice pronašla su zajendnički jezik pokušavajući da pronađu nestale članove svojih porodica.
thumbnailUspesi i izazovi u 2013. godini
2012-12-31Predstojeću godinu u zemljama Jugoistočne Evrope obeležiće burna politička, ekonomska i društvena dešavanja.
thumbnailBalkanska tragedija mogla bi da se ponovi u Siriji, upozorava Erdogan
2012-10-17Premijer Redžep Tajip Erdogan u svom govoru opisuje stav Saveta bezbednosti UN o borbama u susednoj Siriji kao „nemaran“.
thumbnailGeneralni sekretar UN Ban insistira na rešenju spora oko imena
2012-07-28Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun rekao je makedonskom parlamentu da je rešenje dugogodišnjeg spora zemlje sa Grčkom oko imena "imperativ".
thumbnailBanova poseta Srebrenici podstakla debatu
2012-07-27Ban je izjavio da UN nisu obavile svoju dužnost, jer nisu sprečile genocid u Srebrenici.
thumbnailBan insistira na razumevanju između Kosova i Srbije
2012-07-25Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun pozvao je Kosovo i Srbiju da preduzmu dodatne korake ka normalizaciji odnosa.
thumbnailPet izraelskih turista poginulo u terorističkom napadu u Bugarskoj
2012-07-19Izraelske vlasti krive Teheran za teroristički napad na aerodromu u bugarskom crnomorskom gradu Burgas, u kojem su poginuli pet izraelskih turista i vozač autobusa.
thumbnailIzveštaj UN pokazuje velike razlike u sreći u regionu
2012-04-09Kipar je najsrećnija zemlja u jugoistočnoj Evropi, sudeći po nedavnom istraživanju koje su naručile UN, a u kojem je Bugarska svrstana među deset najnesrećnijih zemalja na svetu.
thumbnailZastoj na Kipru se nastavlja, uoči predsedavanja Evropskom unijom
2012-03-27Dok UN vrši pritisak na kiparske Grke i kiparske Turke da pronađu rešenje za podeljeno ostrvo, malo ko očekuje čudo pre nego što kiparski Grci preuzmu predsedavanje EU u julu.
thumbnailJoš jednom „sada ili nikada“ na kiparskim pregovorima
2012-01-26Ulažu se završni napori za ponovno ujedinjenje podeljenog ostrva, ali mnogi smatraju da će se zastoj nastaviti.
thumbnailKipar: Razlog za optimizam?
2011-11-16Uprkos određenom optimizmu u pogledu nedavno održanih razgovora, kiparsko pitanje je i dalje na mrtvoj tački oko nekih suštinskih pitanja.
thumbnailSrbin poginuo u incidentu na severu Kosova, i dalje tenzije na granici
2011-11-10U razmeni vatre u naselju Brđani, na severu Kosova, jedna osoba je poginula, a dve su povređene.
thumbnailTurska proterala izraelskog ambasadora zbog spora oko flotile
2011-09-02Cena će biti kraj turskog prijateljstva, kaže ministar inostranih poslova Davotoglu. U međuvremenu, komisija UN zaključila je da je Izrael koristio „prekomernu silu“ u napadu na humanitarnu flotilu, mada je njegova pomorska blokada ocenjena kao legalna.
thumbnailRešenje za Kipar do kraja godine?
2011-07-19Posle niza pozitivnih izjava turskog ministra inostranih poslova i generalnog sekretara UN rastu nade u pogledu ponovnog ujedinjenja Kipra.
thumbnailGeneralni sekretar UN Ban priznaje spor napredak u razgovorima o Kipru
2011-07-11Šef UN je izrazio nadu da će do oktobra lideri biti u mogućnosti da saopšte da su postigli jedinstvo o svim suštinskim pitanjima.
Turski ministar Davutoglu kaže da vlada ne može da spreči novu humanitarnu flotilu za Gazu
2011-05-31ANKARA, Turska -- Demokratske vlade ne mogu da spreče građane da upute novu flotilu humanitarne pomoći za Gazu, rekao je u ponedeljak (30. maja) mini...
Hrvatska i Slovenija registrovale arbitražni sporazum u UN
2011-05-27ZAGREB, Hrvatska -- Hrvatska i Slovenija podnele su arbitražni sporazum generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu o njihovom dugogodišnjem graničnom sporu,...
thumbnailU Istanbulu održan „Davos za žene“
2011-05-11Na tom godišnjem događaju naglašava se ekonomski, socijalni i obrazovni status žena.
Makedonski predsednik se sastao sa generalnim sekretarom UN Banom
2011-05-11ŽENEVA, Švajcarska -- Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun smatra da novi sastanak o sporu oko imena između Skoplja i Atine treba da se inicira posle par...
UN's Ban arrives in Turkey
2011-05-08ANKARA, Turkey -- UN Secretary-General Ban Ki-moon arrived in Turkey on Saturday (May 7th) to take part in the 4th UN Conference on the Least Develop...

Reportaža

Zemlje regiona preduzimaju korake protiv džihadistaZemlje regiona preduzimaju korake protiv džihadista

Mere vlade protiv učešća domaćih državljana u aktivnostima IDIL-a su od ključne važnosti kako bi se realizovala regionalna borba protiv terorizma, smatraju stručnjaci.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke balkanske zemlje sarađuju u reagovanju na ilegalne aktivnosti poput sajber kriminala. Da li biste voleli da vidite povećanje te saradnje?

Da
Ne
Ne znam