EU poriče odlaganje u isplati kredita Grčkoj

18/11/2010

BRISEL, Belgija -- Neće biti odlaganja u isplati sledeće tranše velikog kredita za spašavanje grčke ekonomije, izjavio je u sredu (17. novembra) komesar EU za monetarna i ekonomska pitanja Oli Ren. Odluka o isplati treće tranše kredita, u ukupnom iznosu od 110 milijardi evra, koji su Evropska komisija, Evropska centralna banka i MMF dali Grčkoj, treba da se donese u decembru. Međutim, stvarna transakcija će biti izvršena u januaru, objasnio je Ren. On je to rekao nakon što je austrijski ministar finansija Jozef Prol izjavio ranije istog dana da su zemlje članice evrozone odlučile da odlože isplatu tranše do januara. Prol je u utorak rekao da Austrija neće dati svoj deo tranše od 190 miliona evra, tvrdeći da Grčka nije ispunila svoje obaveze. (AP, Biznisvik, Rojters, ANA-MPA - 17.11.2010)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Focus on Ukraine

Reportaža

Rođaci srebreničkih žrtava delimično zadovoljni presudom holandskog sudaRođaci srebreničkih žrtava delimično zadovoljni presudom holandskog suda

Neki smatraju da je presuda prvi korak u tome da se istina o tome šta se dogodilo u Srebrenici 1995. godine iznese na videlo.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li se slažete s predlogom da Grčka ponudi blaže zatvorske kazne osobama osuđenim za korupciju?

Da, novčane sankcije dovoljna su kazna za nenasilno krivično delo
Ne, ljudi osuđeni za korupciju i prevaru treba da se suoče sa strogim kaznama
Ne znam