Srbija otvorena za izmene nacrta rezolucije o Kosovu

22/08/2010

BEOGRAD, Srbija -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak (20. avgust) da je Srbija otvrorena za "izmene" nacrta rezolucije o Kosovu koju je podnela Generalnoj skupštini UN prošlog meseca. Trenutno, u njoj se ukazuje da savetodavno mišljenje Mađunarodnog suda pravde od 22. jula u kojem se ističe da proglašenjem nezavisnosti Kosova nije narušeno međunarodno pravo, ne daje kosovskim Albancima pravo na secesiju. U njoj se takođe poziva na postizanje "međusobno prihvatljivog rešenja za sva otvorena pitanja", kroz dijalog. Dačić je rekao da je ministar inostranih poslova Vuk Jeremić informisao vladu da je o nacrtu razgovarano sa partnerima iz EU, Sjedinjenih Država, Rusije i Kine pre nego što je on podnet, ali da nije postignut dogovor o tekstu. (Tanjug, B92, Beta, RTS - 20/08/10)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Reportaža

Region poduzima korake protiv korupcije u fudbaluRegion poduzima korake protiv korupcije u fudbalu

Posle godina punih skandala, zvaničnici su krenuli u obračun sa korupcijom i kriminalom u fudbalu.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Američki brod i posada vrše poslednje pripreme kako bi neutralizovali najopasniji deo sirijskog hemijskog arsenala. Koliko je po vašem mišljenju ova operacija važna za zaštitu civilnog stanovništva od hemijskog oružja?

Vrlo je važna
Nije mnogo važna
Nije uopšte važna
Ne znam