Srbija otvorena za izmene nacrta rezolucije o Kosovu

22/08/2010

BEOGRAD, Srbija -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak (20. avgust) da je Srbija otvrorena za "izmene" nacrta rezolucije o Kosovu koju je podnela Generalnoj skupštini UN prošlog meseca. Trenutno, u njoj se ukazuje da savetodavno mišljenje Mađunarodnog suda pravde od 22. jula u kojem se ističe da proglašenjem nezavisnosti Kosova nije narušeno međunarodno pravo, ne daje kosovskim Albancima pravo na secesiju. U njoj se takođe poziva na postizanje "međusobno prihvatljivog rešenja za sva otvorena pitanja", kroz dijalog. Dačić je rekao da je ministar inostranih poslova Vuk Jeremić informisao vladu da je o nacrtu razgovarano sa partnerima iz EU, Sjedinjenih Država, Rusije i Kine pre nego što je on podnet, ali da nije postignut dogovor o tekstu. (Tanjug, B92, Beta, RTS - 20/08/10)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Reportaža

Zemlje regiona preduzimaju korake protiv džihadistaZemlje regiona preduzimaju korake protiv džihadista

Mere vlade protiv učešća domaćih državljana u aktivnostima IDIL-a su od ključne važnosti kako bi se realizovala regionalna borba protiv terorizma, smatraju stručnjaci.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke balkanske zemlje sarađuju u reagovanju na ilegalne aktivnosti poput sajber kriminala. Da li biste voleli da vidite povećanje te saradnje?

Da
Ne
Ne znam