Zvaničnik evrozone Junker i komesar EU Ren zadovoljni rezultatima Grčke

13/07/2010

BRISEL, Belgija -- Predsedavajući Evrogrupe Žan-Klod Junker i komesar EU za monetarna i ekonomska pitanja Oli Ren izrazili su u ponedeljak (12. jula) zadovoljstvo procesom stabilizacije grčkog budžeta. Posle sastanka ministara finansija zemalja evrozone u Briselu, Junker je rekao da je stabilizacija grčke ekonomije u prvoj polovini godine premašila sva očekivanja "uz ostvareno smanjenje od 46 odsto u javnoj potrošnji, što je preko cilja od 40 odsto". Ren je rekao da su mere štednje koje je preduzela vlada i implementacija memoranduma sa EU i MMF na zadovoljavajućem nivou. Grupa eksperata EU, MMF i Evropske centralne banke doputovaće, kako se očekuje, u drugu posetu Atini do kraja ovog meseca, kako bi procenila učinak zemlje u sprovođenju reformskog paketa. Njihovi zaključci pomoći će zvaničnicima da ustanove u septembru da li da daju Grčkoj drugu tranšu iz mehanizma pomoći EU i MMF od 110 milijardi evra. Prva tranša od 20 milijardi evra isplaćena je sredinom maja. (Naftemporiki, Capital.gr, Dau Džons, DPA - 12/07/10)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Reportaža

Region poduzima korake protiv korupcije u fudbaluRegion poduzima korake protiv korupcije u fudbalu

Posle godina punih skandala, zvaničnici su krenuli u obračun sa korupcijom i kriminalom u fudbalu.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Američki brod i posada vrše poslednje pripreme kako bi neutralizovali najopasniji deo sirijskog hemijskog arsenala. Koliko je po vašem mišljenju ova operacija važna za zaštitu civilnog stanovništva od hemijskog oružja?

Vrlo je važna
Nije mnogo važna
Nije uopšte važna
Ne znam