Zvaničnik evrozone Junker i komesar EU Ren zadovoljni rezultatima Grčke

13/07/2010

BRISEL, Belgija -- Predsedavajući Evrogrupe Žan-Klod Junker i komesar EU za monetarna i ekonomska pitanja Oli Ren izrazili su u ponedeljak (12. jula) zadovoljstvo procesom stabilizacije grčkog budžeta. Posle sastanka ministara finansija zemalja evrozone u Briselu, Junker je rekao da je stabilizacija grčke ekonomije u prvoj polovini godine premašila sva očekivanja "uz ostvareno smanjenje od 46 odsto u javnoj potrošnji, što je preko cilja od 40 odsto". Ren je rekao da su mere štednje koje je preduzela vlada i implementacija memoranduma sa EU i MMF na zadovoljavajućem nivou. Grupa eksperata EU, MMF i Evropske centralne banke doputovaće, kako se očekuje, u drugu posetu Atini do kraja ovog meseca, kako bi procenila učinak zemlje u sprovođenju reformskog paketa. Njihovi zaključci pomoći će zvaničnicima da ustanove u septembru da li da daju Grčkoj drugu tranšu iz mehanizma pomoći EU i MMF od 110 milijardi evra. Prva tranša od 20 milijardi evra isplaćena je sredinom maja. (Naftemporiki, Capital.gr, Dau Džons, DPA - 12/07/10)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Focus on Ukraine

Reportaža

Evropska unija i region zajedno rade na pridruživanjuEvropska unija i region zajedno rade na pridruživanju

Nedavno održana konferencija EU u Berlinu pokazala je da će Unija raditi na tome da Balkan postane deo Evrope.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li presude za korupciju nedavno izrečene u Rumuniji pokazuju napredak u nastojanjima da se zaustave nezakonite radnje?

Da
Ne
Ne znam