Zvaničnik evrozone Junker i komesar EU Ren zadovoljni rezultatima Grčke

13/07/2010

BRISEL, Belgija -- Predsedavajući Evrogrupe Žan-Klod Junker i komesar EU za monetarna i ekonomska pitanja Oli Ren izrazili su u ponedeljak (12. jula) zadovoljstvo procesom stabilizacije grčkog budžeta. Posle sastanka ministara finansija zemalja evrozone u Briselu, Junker je rekao da je stabilizacija grčke ekonomije u prvoj polovini godine premašila sva očekivanja "uz ostvareno smanjenje od 46 odsto u javnoj potrošnji, što je preko cilja od 40 odsto". Ren je rekao da su mere štednje koje je preduzela vlada i implementacija memoranduma sa EU i MMF na zadovoljavajućem nivou. Grupa eksperata EU, MMF i Evropske centralne banke doputovaće, kako se očekuje, u drugu posetu Atini do kraja ovog meseca, kako bi procenila učinak zemlje u sprovođenju reformskog paketa. Njihovi zaključci pomoći će zvaničnicima da ustanove u septembru da li da daju Grčkoj drugu tranšu iz mehanizma pomoći EU i MMF od 110 milijardi evra. Prva tranša od 20 milijardi evra isplaćena je sredinom maja. (Naftemporiki, Capital.gr, Dau Džons, DPA - 12/07/10)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Reportaža

Zemlje regiona preduzimaju korake protiv džihadistaZemlje regiona preduzimaju korake protiv džihadista

Mere vlade protiv učešća domaćih državljana u aktivnostima IDIL-a su od ključne važnosti kako bi se realizovala regionalna borba protiv terorizma, smatraju stručnjaci.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke balkanske zemlje sarađuju u reagovanju na ilegalne aktivnosti poput sajber kriminala. Da li biste voleli da vidite povećanje te saradnje?

Da
Ne
Ne znam