Makedonski premijer Gruevski podržao referendum o imenu

01/11/2009

SKOPLJE, Makedonija -- Premijer Nikola Gruevski izjavio je u petak (30. oktobar) da njegova zemlja neće promeniti svoj naziv bez referenduma. On se neformalno sastao u četvrtak sa grčkim premijerom Jorgosem Papandreouom, tokom samita Evropskog saveta u Briselu. U intervjuu novinskoj agenciji MIA, Gruevski je istakao da njegova vlada podržava ideju referenduma, mada su je neki visoki zvaničnici EU -- uključujući visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solanu -- odbacili. Gruevski je naglasio da bez referenduma ne postoji mogućnost da se reši dugogodišnji spor sa susednom Grčkom. (Utrinski vesnik - 31/10/09; AP, MIA, A1, Sitel - 30/10/09)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Reportaža

Srbi na Krimu šalju „lažnu poruku“, kažu eksperti i građaniSrbi na Krimu šalju „lažnu poruku“, kažu eksperti i građani

Grupa ekstremista koja se pridružila ruskim paravojnim snagama na Krimu ne predstavlja državu, kažu stručnjaci za SETimes.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Koliko ste zabrinuti oko ruske intervencije u Ukrajini i njenog uticaja na jugoistočnu Evropu i Tursku?

Vrlo zabrinut/a
Ne mnogo zabrinut/a
Uopšte nisam zabrinut/a
Ne znam