Makedonski premijer Gruevski podržao referendum o imenu

01/11/2009

SKOPLJE, Makedonija -- Premijer Nikola Gruevski izjavio je u petak (30. oktobar) da njegova zemlja neće promeniti svoj naziv bez referenduma. On se neformalno sastao u četvrtak sa grčkim premijerom Jorgosem Papandreouom, tokom samita Evropskog saveta u Briselu. U intervjuu novinskoj agenciji MIA, Gruevski je istakao da njegova vlada podržava ideju referenduma, mada su je neki visoki zvaničnici EU -- uključujući visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solanu -- odbacili. Gruevski je naglasio da bez referenduma ne postoji mogućnost da se reši dugogodišnji spor sa susednom Grčkom. (Utrinski vesnik - 31/10/09; AP, MIA, A1, Sitel - 30/10/09)

Ovaj tekst naručio je SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se da ćete koristiti ovaj forum da kontaktirate sa drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bi vam to iskustvo bilo zanimljivo, zamolićemo vas da pratite pravila izložena u smernicama vezanim za komentare. Podnoseći komentare vi pristajete na ta pravila. Mada SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stavove osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora da odobrava ili se slaže sa idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne ohrabruje korišćenje materijala copy-paste metodom, linkova bez propratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocene kao pogrdni, uvredljivi, ili oni koji sadrže psovke, možda neće biti objavljeni.

Smernice za komentare na SETimes-u

Reportaža

EU menja ekonomski pristup BalkanuEU menja ekonomski pristup Balkanu

Unija će uvesti nove kriterijume za države kandidate za članstvo i potencijalne kandidate

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Američki brod i posada vrše poslednje pripreme kako bi neutralizovali najopasniji deo sirijskog hemijskog arsenala. Koliko je po vašem mišljenju ova operacija važna za zaštitu civilnog stanovništva od hemijskog oružja?

Vrlo je važna
Nije mnogo važna
Nije uopšte važna
Ne znam