Napomena

28/12/2005

Southeast European Times (SETimes) je internet strana pod pokroviteljstvom Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država (USEUCOM). SETimes promoviše procese u pravcu veće regionalne stabilnosti, kako kroz bilateralne i multilateralne aranžmane saradnje, tako i kroz korake koje države preduzimaju na putu integracije u evropske institucije. U žiži izveštavanja SETimes su kako događaji koji sprečavaju terorizam u regionu, tako i oni koji ga pomažu. SET želi da međunarodnom auditorijumu ponudi portal sa širokom lepezom informacija o Jugoistočnoj Evropi.

Napomena o linkovima

Linkovi sa Southeast European Times-a ka veb sajtovima koji ne pripadaju američkoj vladi ili korišćenje imena firmi ili korporacija unutar sajta, služe za upotrebu korisnika. Oni ne izražavaju zvaničnu podršku ili odobravanje Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država (USEUCOM) ili nekog privatnog veb sajta, proizvoda ili usluge. USEUCOM ne vrši nikakvu uredničku kontrolu nad informacijama koje možete pronaći na tim sajtovima. Ti linkovi stavljeni su na raspolaganje korisnicima u skladu sa svrhom ovog sajta. Linkovi ka veb sajtu Southeast European Times-а dobrodošli su.

Autorska prava

Ukoliko nije naznačeno autorsko pravo, informacije na ovom sajtu predstavljaju javno dobro i mogu biti kopirane i distribuirane bez dozvole. Citiranje originalnog izvora informacija je dobrodošlo. Ako je autorsko pravo naznačeno na fotografiji, crtežu ili drugom materijalu, dozvola za kopiranje tog materijala mora se dobiti od originalnog izvora.

Odricanje od odgovornosti

Na sajtu Southeast European Times-a ulažu se svi napori da se korisnicima pruže precizne i potpunе informacije. Međutim, pošto se velika količina materijala obrađuje u kratkim vremenskim rokovima, ne možemo da garantujemo da neće biti grešaka.

Što se tiče dokumenata i informacija na veb sajtu, ni američka vlada, ni USEUCOM, niti njihovi zaposleni i saugovarači ne daju nikakvu garanciju, izričitu ili implicitnu, što se odnosi i na garancije o podesnosti za prodaju ili neku drugu svrhu dokumenata dostupnih na sajtu Southeast European Times-a.

USEUCOM ili bilo koje pravno lice koje je na bilo koji način doprinelo pripremi, sastavljanju ili objavljivanju i distribuciji podataka sa Southeast European Times-a, odriče se od odgovornosti koja bi nastala zbog neprikladnog, neodgovarajućeg ili prevarnog korišćenja podataka dostupnim posetiocima sajta. Uz to, ni USEUCOM ni njegovi saugovarači neće biti odgovorni za finansijske ili bilo koje druge posledice koje bi mogle proizaći iz takvog neprikladnog, neodgovarajućeg ili prevarnog korišćenja materijala na ovom veb sajtu. USEUCOM i njegovi saugovarači zadržavaju pravo da zbog toga pokrenu odgovarajući zakonski postupak. Konsultacija ili upotreba podataka Southeast European Times-a automatski podrazumeva potpuno prihvatanje gore navedenog odricanja od odgovornosti.

Pored toga, američka vlada i USEUCOM ne snose nikakvu zakonsku odgovornost za tačnost, potpunost ili korisnost bilo koje informacije, proizvoda ili procesa ovde izloženog i ne tvrde da upotreba takvih informacija, proizvoda ili procesa neće povrediti neko privatno pravo.

Izjava o privatnosti i bezbednosti

Američko ministarstvo odbrane koristi softverske programe za pravljenje kratkog pregleda statistike radi procene koje su informacije najinteresantnije ili najmanje interesantne ili radi određivanja učinka sistema ili problematičnih oblasti. Ako se odlučite da SETIMES.com dostavite lične informacije u elektronskoj pošti, koristićemo te informacije samo da bismo odgovorili na vaš e-mail. Iz razloga bezbednosti sajta i kako bismo obezbedili da ova usluga bude dostupna svim korisnicima, američko ministarstvo odbrane koristi softverske programe za otkrivanje neovlašćenih pokušaja postavljanja informacija ili promene informacija ili drugih pokušaja da se napravi šteta. Informacije dobijene po osnovu tog praćenja mogu se koristiti za istražne radnje koje u skladu sa zakonom preduzimaju pravosudni ili drugi organi. Neovlašćeni pokušaji postavljanja informacija ili promene informacija na ovom sajtu strogu su zabranjeni i kažnjivi po Zakonu o računarskim prevarama i zloupotrebama iz 1986. godine i Glavi 18. Američkog zakona, odeljak 1001. i 1030. Osim u gore navedene svrhe, ne pokušavaju se identifikovati pojedinačni korisnici ili ustanoviti njihove navike u vezi sa pregledavanjem ovog sajta.

Kolačići

Ovaj sajt može da koristi kolačiće („cookies“) radi jednostavnijeg korišćenja , poboljšanog sadržaja i/ili personalizacije vašeg iskustva na sajtu. Kolačić je mali tekstualni fajl koji se može poslati sa računara nekog sajta na vaš internet pretraživač kako bi se sačuvale vaše preference. Kolačiće često sadrže jedinstveni i anonimni identifikator, ali same po sebi ne otkrivaju vašu e-mail adresu ili druge lične informacije, osim ako se odlučite da takve informacije posebno ne pružite.

Ako vaše to vaša podešavanja privatnosti dozvoljavaju, ovaj sajt može da postavi kolačić u vaš internet pretraživač i pristupi tom kolačiću. Ako ne želite da vaše lične informacije budu korišćene u te svrhe, možete u svom pretraživaču da promenite svoja podešavanja privatnosti. Možete da podesite svoj pretraživač tako da prihvata sve kolačiće, blokira neke kolačiće, traži vašu saglasnost pre nego što neki kolačić bude postavljen na vašem pretraživaču ili da blokira sve kolačiće. Pošto se postupak izmene vaših podešavanja privatnosti razlikuje od pretraživača do pretraživača, preporučujemo da proučite „Help“ ili „Tools“ na meniju vašeg internet pretraživača.

Radi dodatnih informacija

Ako imate bilo kakva pitanja ili komentare u vezi sa gore navedenim informacijama, molimo vas da pošaljete imejl menadžerima veb informacija na adresu [email protected]