aderimi në NATO

thumbnailRritet mbështetja për NATO-n në Malin e Zi
2014-01-16Shtetasit thonë se sovraniteti i shtetit, zhvillimi ekonomik dhe stabiliteti rajonal janë përfitimet më të rëndësishme të anëtarësimit.
thumbnailRumania dhe Maqedonia do të thellojnë marrëdhëniet
2013-12-16Maqedonia kërkon mbështetjen e Rumanisë për të përftuar një datë negociatash me BE dhe të mësojë nga përvoja e Rumanisë në pranimin në BE dhe NATO.
thumbnailInvestime do të nxitin rritjen, hyrjen në BE dhe NATO
2013-10-23Integrimi në BE dhe NATO dhe reformat shoqëruese, nga ana e vet ofrojnë një mjedis të favorshëm biznesi.
thumbnailDy dekada të diplomacisë maqedonase
2013-07-24Ekspertë vlerësojnë sukseset e të kaluarës, por gjithashtu përpjekjet e tanishme për të përqëndruar vëmendje në diplomacinë ekonomike.
thumbnailProjekti i Ushtrisë Maqedonase përqendrohet te qytetarët
2013-07-01Projekti i ri i Ushtrisë Maqedonase do të forcojë bashkëpunimin civil-ushtarak e do të tregojë "standardet e nevojshme" për anëtarësimin në NATO, thonë zyrtarë ushtarakë.
thumbnailObjektivat e NATO-s në rajon po bëhen të qëndrueshme, por lëvizin ngadalë
2012-05-25Një deklaratë e NATO-s lëshuar në samitin e kësaj jave i quan vendet e Ballkanit Perëndimor "stretegjikisht të rëndësishme".
thumbnailTurqia mbështet Maqedoninë për në NATO
2012-05-18Turqia shpreson të mbështesë kërkesën e Maqedonisë për në NATO në takimin e nivelit të lartë të javës së ardhshme.
thumbnailReferendumi i mundshëm në RS për NATO-n ndez debat
2012-03-22Me më shumë se 50% e shtetasve të Republikës Sërbska që kundërshtojnë anëtarësimin në NATO, njësia hap mundësinë e zhvillimit të një referendumi.
thumbnailKrerët e Ballkanit: anëtarësimi në BE dhe NATO bashkon rajonin
2011-07-13E ardhmja e Maqedonisë, Shqipërisë, Malit të Zi dhe Kosovës është në BE dhe NATO, ranë dakord të martën presidentët e katër vendeve.
Bill Clinton ndjek konferencën në Budva
2011-05-23PODGORICË, Mali i Zi -- Ish presidenti i SHBA Bill Klinton tha të dielën (22 maj) se vendet e Ballkanit duhet të vazhdojnë përpjekjet për t'u bashku...
Presidenti çek përsërit mbështetjen për përpjekjet e Malit të Zi për në BE dhe NATO
2011-04-28PODGORICE, Mali i Zi -- Presidenti çek Vaslav Klaus shprehu mbështetjen e vendit të tij për përpjekjen e Malit të Zi për t'u bashkuar me BE dhe NATO...
Ivanov i Maqedonisë do të vizitojë Shqipërinë
2011-03-14SHKUP, Maqedoni -- Presidenti Gjorge Ivanov do të vizitojë Shqipërinë të enjten (17 mars) dhe të premten, njoftoi media vendase të dielën. Ivanov dhe...
Sllovenia kërkon për rinisjen e dialogut politik në Maqedoni
2011-03-10SHKUP, Maqedoni -- Sllovenia do të vazhdojë të mbështesë përpjekjet e Maqedonisë për t'u bashkuar në BE dhe NATO, tha të mërkurën (9 mars) ministri i...
Rasmusen përshëndet përpjekjet e Malit të Zi për t'u bashkuar me NATO-n
2011-03-04BRUKSEL, Belgjikë -- Sekretari i përgjithshëm i NATO-s Anders Fogh Rasmusen përshëndeti të enjten (3 mars) angazhimin e Malit të Zi për të përmbushur...
Parlamenti qipriot voton për t'u bashkuar me Partneritetin për Paqe të NATO-s
2011-02-25NIKOZIA, Qipro -- Parlamenti votoi të enjten (24 shkurt) për të mbështetur vendin në bashkimin me programin e Partneritetit për Paqe të NATO-s, me sh...
Ivanov i Maqedonisë i drejtohet Këshillit të Atllantikut në Uashington
2011-02-02UASHINGTON, Shtetet e Bashkuara -- Shansi i anëtarësimit në NATO bashkon shoqërinë maqedonase, pavarësisht nga dallimet etnikë, fetarë dhe politikë,...
NATO inkurajon integrimin euro-atlantik të Ballkanit Perëndimor
2010-11-21Lisbonë, Portugali -- Vlerat demokratike, bashkëpunimi rajonal dhe marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë janë të rëndësishme për paqen dhe stabilitetin e...
Inzko paralajmëron se autoritetet e BiH-së janë duke u bërë më të ndarë
2010-11-12NJU JORK, Shtetet e Bashkuara -- Përfaqësuesi i Lartë Valentin Inzko tha për Këshillin e Sigurimit të OKB-së të enjten (11 nëntor) se autoritetet e B...
Anëtarësimi në NATO mbetet përparësia kryesore e Maqedonisë
2010-11-05SHKUP, Maqedoni -- Ministri i Mbrojtjes Zoran Konjanovski ripohoi të enjten (4 nëntor) se anëtarësimi në NATO mbetet përparësia kryesore e Maqedonisë...
Mali i Zi paraqit programin e parë kombëtar sipas MAP të NATO-s
2010-10-29BRUKSEL, Belgjikë -- Mali i Zi paraqiti programin e parë vjetor individual të tij si pjesë e planit të tij të veprimit të anëtarësimit (MAP) në NATO...
Focus on Ukraine

Reportazh

Rajoni, Turqia, optimistë lidhur me krerët e rinj të BERajoni, Turqia, optimistë lidhur me krerët e rinj të BE

Zyrtarët rajonalë thonë se ndryshimet më të fundit të personelit në BE do të kenë një ndikim pozitiv në marrëdhëniet me Brukselin.

Më popullor

Loading
Loading
Loading

Anketë

A duhet Greqia të ndryshojë trajtimin e imigrantëve ilegalë?

Po
Jo
Nuk e di