/Issue/NATO

thumbnailRumania kremton dhjetë vjet në NATO
2014-01-27Ekspertët dhe zyrtarët thonë se anëtarësimi i Rumanisë në NATO kishte një ndikim të madh politik dhe ekonomik në zhvillimin e vendit dhe luajti një rol të rëndësishëm në procesin e saj të pranimit në BE.
thumbnailSistemi kundër-raketave i NATO-s në Rumani do të forcojë sigurinë e Evropës
2013-11-14Një sistem mbrojtje kundër raketave i NATO-s në Rumani do të mbrojë "aleatët në Evropë nga raketat balistike nga Lindja e Mesme," thanë zyrtarë dhe ekspertë.
thumbnailShqipëria integrohet plotësisht në NATO
2013-11-11Vendi arriti objektivat e integrimit në NATO brenda katër viteve dhe po përgatitet për përgjegjësitë e shtuara në aleancë.
thumbnailSerbia bashkohet me NATO-n me synim municionet e tepërta
2013-10-07Serbia po bashkëpunon me NATO-n në disa projekte, duke përfshirë edhe shkatërrimin e municioneve të mbetura.
thumbnailUshtritë ballkanase përpiqen të zbatojnë standartet e NATO-s
2013-08-27Përpjekjet për të bërë të efektshme, për të modernizuar e bërë më të fuqishme forcat ushtarake po tregojnë shenja suksesi.
thumbnailStruktura e NATO-s rrit mbrojtjen e Turqisë
2013-08-26Qendra e re mbulon 11 vende anembanë Evropës Jugore.
thumbnailNjësia luftarake e BiH shkon në Afganistan
2013-01-08Misionet e NATO-s nënvizojnë rëndësinë e integrimit të BiH me institucionet evropiane, thotë një analist.
thumbnailNATO rrit sigurinë e forcat e armatosura të Shqipërisë
2012-11-21Anëtarësimi në NATO ka ndihmuar që të reformohet sektori i mbrojtjes i Shqipërisë si dhe të përfitojë ekonomia e saj.
thumbnailSerbia e NATO punojnë për të zgjeruar bashkëpunimin e përfitimet rajonale
2012-09-24Serbia bëhet gati të fitojë nga marrëdhëniet me NATO-n, tha për SETimes shefi  i Zyrës Ushtarake të Ndërlidhjes të Aleancës në Beograd.
thumbnailNATO kryesore për sigurinë e Turqisë
2012-05-22NATO është garantuesi më i rëndësishëm i sigurisë së Turqisë në rajonin e rrezikshëm e të paqëndrueshëm ku ajo ndodhet.
thumbnailMaqedonia shpreson të tërheqë vëmendjen e NATO-s
2012-05-14Përfaqësuesit e NATO-s do të mblidhen në Çikago këtë muaj.
thumbnailAnëtarët e NATO-s dhe partnerët takohen për të diskutuar mbi dhënien formë të së ardhmes paqësore të rajonit
2012-05-11Shefat e shtabit të ushtrive nga rajoni u mblodhën së bashku për të diskutuar mbi mënyrat e reja të përdorimit të burimeve të mbrojtjes.
thumbnailBiH i afrohet procesit të NATO-s
2012-04-23Përpara takimit të nivelit të lartë të NATO-s muajin e ardhshëm në Çikago, BiH duhet të zbatojë marrëveshjen politike të saj mbi pronën ushtarake.
thumbnailKosova synon të bashkohet me misionet e jashtme paqeruajtëse
2012-04-11FSK mundet shpejt të marrë pjesë në misionet e kryesuara nga NATO në Libi dhe Afganistan.
thumbnailTurqia shënon 60 vjetorin në NATO dhe Maqedonia në pjesën e fundit të rrugës
2012-02-27Ndërsa Turqia shënon një piketë anëtarësimi në NATO, ka shenja inkurajuese për Maqedoninë e Malin e Zi.
thumbnailVendet e Ballkanit do të kontriubojnë në trainimin e kryesuar nga NATO në Afganistan
2011-10-20Misioni do të kontriubojë për Shkollën e Policisë Ushtarake afgane në Kabul, ku trainerët nga vendet e Ballkanit do të ndihmojnë policët të zhvillojnë aftësi të specializuara.
thumbnailPubliku turk, politikëbërësit të ndarë mbi NATO-n
2011-07-16Shumica e analistëve thonë se Aleanca vazhdon të jetë jetike për sigurinë kombëtare të Turqisë. A mund të bindin ata një publik gjithnjë e më të paduruar?
thumbnailNë nënshkrimin e një ere të re, Beogradi pret konferencën e NATO-s
2011-06-16Zgjedhja e kryeqytetit të Serbisë si vend të konferencës, kishte rëndësi të madhe simbolike, sipas analistëve.
thumbnailKreu i NATO-s dëshiron forcimin e lidhjeve me Serbinë
2011-05-31E ardhmja e Serbisë është "një bashkëpunim produktiv dhe me përfitim të ndërsjelltë" me BE-në dhe NATO-n, thotë Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës Anders Fogh Rasmusen.
Bullgaria pret Asamblenë Parlamentare të NATO-s
2011-05-30SOFJE, Bullgari -- Presidenti Georgi Parvanov po takohet të hënën (30 maj) me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s Anders Vogh Rasmusen. Ky i fundit ë...
Focus on Ukraine

Reportazh

Grupi kërkon t'i japë fund gjuhës së urrejtjes në internetGrupi kërkon t'i japë fund gjuhës së urrejtjes në internet

Një fushatë për të rritur ndërgjegjësimin lidhur me gjuhën e urrejtjes shkon në 15 qytete në BiH.

Më popullor

Loading
Loading
Loading

Anketë

Organizata për Sigurinë dhe Bashkëpunimiin në Europë (OSBE) po vështron për rrugët për t'iu kundërvënë ekstremizmit në Ballkan. A duhet që qeveritë në rajon të bëjnë më shumë për të ndalur radikalizmin dhe ekstremizmin?

Po
Jo
Nuk e di