Greqia

thumbnailSerbia shqyrton ligjin për të përshpejtuar privatizimin
2014-07-30Ligji i propozuar, i cili do të mbështetet nga një hua e Bankës Botërore, është duke u shqyrtuar nga Parlamenti. Në lajme të tjera të biznesit: rritet optimizmi për të ardhmen e ekonomisë në Evropën juglindore.
thumbnailKroacia duke pritur projektin e turizmit prej 1.5 miliardë euro
2014-07-09Puna pritet të fillojë këtë vit në qytetin jugor të Shibenikut. Në lajme të tjera të biznesit: Zona Euro miraton ndihmë për Qipron dhe Greqinë; Bullgaria shmang një krizë financiare.
thumbnailGreqia ofron butësi për të dënuarit e korrupsionit
2014-07-08Autoritetet greke mendojnë për një opsion pagese për të qëndruar jashtë burgut për individë të dënuar për korrupsion.
thumbnailPërmbytjet në Bullgari dëmtojnë industritë e turizmit dhe bujqësisë
2014-06-25Autoritetet thonë se përmbytja ka dëmtuar infrastrukturën e rëndësishme që do të duhet të riparohet. Në lajme të tjera të biznesit: Një grup studimor paralajmëron për korrupsion në sektorin e biznesit.
thumbnailProjektet kulturore anembanë Egjeut sjellin më pranë Greqinë dhe Turqinë
2014-06-24Programet e përbashkëta nxisin marrëdhëniet e përbashkëta dhe pajtimin mes komuniteteve greke dhe turke.
thumbnailRiorganizimi i qeverisë greke shqetëson edhe blogerët
2014-06-20Disa blogerë kanë kritikuar riorganizimin e qeverisë dhe mbylljen e hershme të parlamentit për periudhën e verës.
thumbnailTurqia dhe Kroacia vështrojnë të përmirësojnë lidhjet e biznesit
2014-06-17Krerët e biznesit kërkojnë mundësi për investim të ri dhe bashkëpunim më të thellë.
thumbnailGreqia ringjall projekt-ligjin kundër-racizmit
2014-06-10Qeveria kërkon dënime më të ashpra për krimet e urrejtjes.
thumbnailGreqia optimiste për shanset e Kupës Botërore
2014-06-06Specialistët dhe parashikimet thonë se ekipi mund të përparojë nga stadi i grupit për herë të parë.
thumbnailVendimi i gjykatës europiane ndikon në marrëdhëniet Qipro-Turqi
2014-06-06Ekspertët thonë se gjoba e vënë ndaj Turqisë mund të pengojë përpjekjet e pajtimit në ishull.
thumbnailPjesëmarrja në Kupën Botërore bashkon tifozët e futbollit në BiH
2014-06-04Pas dy dekadash problematike të pas-luftës, dalja e Dragonëve në Brazil thyen barrierat midis grupeve etnike.
thumbnailFMN jep 3.4 miliardë euro për Greqinë
2014-06-04Fondi tha se Athina nuk ka nevojë të vendosë masa të reja shtrënguese këtë vit. Gjithashtu në lajmet e biznesit: Bullgaria kryeson rajonin në Treguesin e Përfitueshmërisë Thelbësore të revistës Foreign Policy.
thumbnailVendet presin më pak turistë nga Rusia
2014-05-21Bullgaria dhe Mali i Zi janë duke pritur një rënie të turistëve rusë këtë verë. Gjithashtu në lajmet e biznesit: Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim do të investojë 500 milionë euro në Qipro.
thumbnailQiproja lehtëson kufizimet bankare
2014-05-07Qipriotët tani mund të thyejnë çeqe dhe mund të kenë kufij më të lartë në veprime. Gjithashtu në lajme nga biznesi: Zvicra do t'u japë 500 punëtorëve kroatë hyrje në tregun e punës në vend.
thumbnailFondacioni ndërkombëtar ndihmon Ballkanin kundër krimit të organizuar
2014-05-05Maqedonia do të bashkëpunojë me një organizatë ndërkombëtare jo-qeveritare për të penguar dhe luftuar krimin e organizuar.
thumbnailGreqia rivendos shërbimin e trenit të pasagjerëve drejt kryeqyteteve të Ballkanit
2014-04-30Shërbimi i trenit drejt Sofjes, Beogradit dhe Shkupit do të rifillojë më 10 maj. Gjithashtu në lajmet e biznesit: Grupi Veibo i Turqisë do të investojë në një strukturë të prodhimit në verilindje të Maqedonisë, duke krijuar 5,000 vende pune.
thumbnailReformat shtyjnë Greqinë në mëkëmbjen ekonomike
2014-04-28Kostot janë të larta, por qeveria është mbërthyer pas zbatimit të hapave të kërkuar.
thumbnailGreqia sheh rritje në turizëm
2014-04-23Një valë turistësh vizituan Greqinë për pushimet e Pashkëve. Gjithashtu në lajmet e biznesit: Banka Qendrore Evropiane nisi programin e bashkëpunimit Eurosystem me Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë.
thumbnailGreqia lëviz për të shtrënguar lirimet nga burgu
2014-04-22Të dënuarit për terrorizëm do të ndeshen me 20 vjet për të pritur mundësinë e lirimit me kusht, sipas një ligji të ri të propozuar.
thumbnailKremlini kërcënon furnizimet me gaz të Evropës Juglindore
2014-04-16Disa shtete marrin gazin rus nëpërmjet Ukrainës. Në lajme të tjera të biznesit: niveli i kredisë së Shqipërisë sheh përmirësim dhe shpenzimet ushtarake të Turqisë tejkalojnë Kanadanë.
Focus on Ukraine

Reportazh

Grupi kërkon t'i japë fund gjuhës së urrejtjes në internetGrupi kërkon t'i japë fund gjuhës së urrejtjes në internet

Një fushatë për të rritur ndërgjegjësimin lidhur me gjuhën e urrejtjes shkon në 15 qytete në BiH.

Më popullor

Loading
Loading
Loading

Anketë

Organizata për Sigurinë dhe Bashkëpunimiin në Europë (OSBE) po vështron për rrugët për t'iu kundërvënë ekstremizmit në Ballkan. A duhet që qeveritë në rajon të bëjnë më shumë për të ndalur radikalizmin dhe ekstremizmin?

Po
Jo
Nuk e di