Burimet rajonale

Biografi, Zgjedhjet

Greece

zgjedhjet parlamentare

16/09/2007

Burimet: setimes.com; electionguide.org

Përmbledhje e Zgjedhjeve

Greqia mbajti zgjedhje parlamentare të parakohshme në 16 shtator 2007, mbasi kryeministri Kostas Karamanlis bëri thirrje për votim në përpjekje për të fituar një mandat më të fortë për reformat e planifikuara.

Partia e qendrës së djathtë Demokracia e Re fitoi 41.8% të votave, ose 152 nga 300 vendet në asamble, dhe një mandat të ri për qeverinë e Karamanlis. Megjithatë, shumica e partisë u rregullua si rezultat i votimit, i cili pa një mbështetje shumë në rritje për formacionet politike të vogla.

PASOK i krahut të majtë, morri 38.1%, që barazohet me 102 vende. Partia Komuniste fitoi 10 vende për një total prej 22, duke fituar 8.2% të votave, ndërsa Koalicioni i Majtë Radikal fitoi 5% dhe 14 vende. Partia e Grumbullimit Ortodoks Popullor të së djathtës ekstreme (LAOS) hyri në parlament për të parën herë. Me 3.8% të votave, ajo fitoi 10 vende.

Pjesmarrja në zgjedhje ishte 74%.

Zgjedhjet

Croatia

10/01/2010

Zgjedhjet presidenciale
Romania

06/12/2009

Zgjedhjet presidenciale
Greece

04/10/2009

zgjedhje parlamentare
Bulgaria

05/07/2009

Zgjedhjet parlamentare
Shqipëri

28/06/2009

zgjedhje parlamentare
Croatia

17/05/2009

Zgjedhjet vendore
Serbia-Montenegro

29/03/2009

zgjedhjet parlamentare
Romania

30/11/2008

zgjedhje vendore
Maqedonia

01/06/2008

zgjedhjet parlamentare
Serbia

11/05/2008

zgjedhjet parlamentare
Albania

06/04/2008

zgjedhje presidenciale
Serbia

20/01/2008

zgjedhjet presidenciale
Kosovë

17/11/2007

zgjedhjet parlamentare
Turkey

22/07/2007

zgjedhje parlamentare të pjesshme
Mali i Zi

09/10/2006

zgjedhjet parlamentare
Shqipëri

03/07/2005

zgjedhjet parlamentare
Bullgari

25/06/2005

Zgjedhjet parlamentare
Kroacia

15/05/2005

Zgjedhjet vendore
Maqedonia

13/03/2005

zgjedhjet lokale
Kroacia

16/01/2005

Zgjedhjet presidenciale
Rumania

28/11/2004

Zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare
Serbia-Kosovë

23/10/2004

Zgjedhjet e asamblesë
Bosnjë-Hercegovina

02/10/2004

Zgjedhjet vendore
Serbia

19/09/2004

zgjedhjet lokale serbe
Serbia

13/06/2004

zgjedhjet presidenciale
Rumania

06/06/2004

zgjedhje vendore
Macedonia

28/04/2004

zgjedhjet presidenciale
Turqi

28/03/2004

zgjedhjet lokale
Greqia

07/03/2004

zgjedhje parlamentare
Serbia

28/12/2003

zgjedhje parlamentare të parakohëshme
Kroacia

23/11/2003

zgjedhje parlamentare të parakohëshme
Serbia

16/11/2003

zgjedhje presidenciale
Bullgari

26/10/2003

zgjedhje vendore
Shqipëri

12/10/2003

zgjedhje vendore
Mali i Zi

11/05/2003

zgjedhje presidenciale
Serbia

08/12/2002

zgjedhje presidenciale
Turqi

03/11/2002

zgjedhje të rregullta parlamentare
Serbia-Kosovë

26/10/2002

zgjedhje vendore
Mali i Zi

20/10/2002

zgjedhje parlamentare të parakohëshme
Bosnje-Hercegovina

05/10/2002

zgjedhje parlamentare
Bosnje-Hercegovina

05/10/2002

zgjedhje presidenciale
Maqedonia

15/09/2002

zgjedhje të rregullta parlamentare
Shqipëri

24/06/2002

zgjedhje presidenciale
Bullgari

18/11/2001

zgjedhje presidenciale
Serbia-Kosovë

17/11/2001

zgjedhjet për kuvendin
Serbia-Kosovë

17/11/2001

zgjedhjet për kuvendin
Shqipëri

24/06/2001

zgjedhje të rregullta parlamentare
Bullgari

17/06/2001

zgjedhje të rregullta parlamentare
Mali i Zi

22/04/2001

zgjedhje parlamentare të parakohëshme