Inzko vendos afatin që RS të anullojë vendimin e referendumit

06/05/2011

SARAJEVE, Bosnjë dhe Hercegovinë (BiH) -- Përfaqësuesi i Lartë Valentin Inzko i dha të enjten (5 maj) udhëheqjes së Republikës Sërbska (RS) shtatë ditë për të anulluar vendimin e tyre të referendumit. Inzko tha se do të udhëtojë në Nju Jork të hënën, për të folur përpara Këshillit të Sigurimit të OKB-së, duke shtuar se nëse RS nuk heq dorë nga plani i referendumit deri a ai të kthehet, ai do të përdorë pushtetet e tij të Bonit për të anulluar referendumin. Njoftohet se ai mbështetet në këtë nga Këshilli i Zbatimit të Paqes (PIC). Ambasadorët e vendeve pjesëmarrës u takuan me të në Sarajevë të enjten. RS dëshiron që të zhvillojë një referendum në fillim të qershorit, për të pyetur shtetasit e saj nëse miratojnë vendimet e detyruar të përfaqësuesit të lartë, veçanërisht ato referuar krijimit të gjykatës dhe prokurorisë shtetërore të BiH-së. RS pretendon se gjykata ka qenë jashtëzakonisht e paragjykuar ndaj të paditurve serbë. (Dnevni Avaz, RTRS, Vesti Online, Nezavisne Novine - 05/05/11)

Kjo përmbajtje është autorizuar nga SETimes.com.
Loading
Voto
 
 

Ne mirëpresim komentet tuaja lidhur me artikujt e SETimes.

Ne shpresojmë që ju do të përdorni këtë forum për të bashkëvepruar me lexuesit e tjerë në të gjithë Evropën Juglindore. Në mënyrë që ta mbajmë këtë eksperiencë interesante, ne ju kërkojmë të ndiqni regullat e theksuara në politikën e komenteve. Duke dërguar komentet, ju i miratoni këto regulla. Ndërkohë që SETimes.com nxit diskutimin mbi të gjitha subjektet, duke përfshirë edhe ato të ndjeshme, por komentet e postuara shprehin vetëm pikëpamjet e atyre që i dërgojnë. Për SETimes.com nuk është e nevojshme ti vërtetojë ose të bjerë dakord me këto ide, pikëpamje, ose opinione të shprehura në këto komente. SETimes.com mirëpret diskutimin konstruktiv por nuk inkurajon përdorimin e materialeve kopjo-ngjit, lidhjeve të pashoqëruara dhe slloganeve me një rresht. Ky është një forum i moderuar. Komentet e gjykuara si abuzive, ofendues, ose ato që përmbajnë karakter fetar mund të mos publikohen.

Politika e komenteve të SETimes

Reportazh

Ekspertët dhe qytetarët thonë se serbët në Krime dërgojnë 'mesazh fals'Ekspertët dhe qytetarët thonë se serbët në Krime dërgojnë 'mesazh fals'

Një grup ekstremistësh që janë bashkuar me forcat paraushtarake ruse në Krime nuk përfaqësojnë shtetin, i thanë ekspertët SETimes.

Më popullor

Loading
Loading
Loading

Anketë

Sa të shqetësuar jeni ju lidhur me ndërhyrjen ruse në Ukrainë dhe ndikimin e saj në Evropën Juglindore dhe Turqinë?

Shumë i shqetësuar
Jo shumë i shqetësuar
Fare i pashqetësuar
Nuk e di