Krerët e BiH dakord të mbajnë konsultime mbi formimin e qeverisë

10/03/2011

SARAJEVË, Bosnje dhe Herzegovinë (BiH) -- Përfaqësuesi i Lartë Valentin Inzko do të nisë konsultimet me partitë kryesore në Federatën e Bosnje dhe Herzegovinës (FBiH) që kanë për qëllim dhënien fund të nëvendnumërosë së zvarritur politike dhe lehtësimin e formimit të qeverive të reja kantonale, të njësisë dhe të nivelit shtetëror. Kjo ka qenë për pesë muaj që nga zgjedhjet e mbajtura. Krerët e partisë kroate HDZ BiH, Dragan Çoviç, i Partisë Social Demokratike, Zlatko Lagumxhija, i HDZ 1990, Bozo Ljubiç dhe i Partisë për Veprimin Demokratik (SDA), Sulejman Tihiç ranë dakord me këtë nismë pas takimit më vete me Inzko të mërkurën (9 mars). Në stadin fillestar, krerët vetë nuk do të marrin pjesë; më saktë, ata do të lënë funksionarët e partisë të negociojnë.

Në lajme të tjera të mërkurën, delegatët e dhomës së përfaqësuesve të FBiH zgjodhën kryesinë e tyre. Boshnjaku Denis Zvizdiç i SDA u zgjodh kryetar, ndërsa serbi Svetozar Pudariç i SDP dhe kroati Stanko Primorac Cane, një i propozuar nga Partia kroate e të Drejtave të BiH dhe Bashkimi Kombëtar Demokratik, u emëruan si ndihmës të tij. Marinko Cavara, i cili u propozua nga HDZ nuk mori mbështetjen e duhur për nënkryetar. (Fena, BHRT, Dnevni Avaz, Onasa - 09/03/11)

Kjo përmbajtje është autorizuar nga SETimes.com.
Loading
Voto
 
 

Ne mirëpresim komentet tuaja lidhur me artikujt e SETimes.

Ne shpresojmë që ju do të përdorni këtë forum për të bashkëvepruar me lexuesit e tjerë në të gjithë Evropën Juglindore. Në mënyrë që ta mbajmë këtë eksperiencë interesante, ne ju kërkojmë të ndiqni regullat e theksuara në politikën e komenteve. Duke dërguar komentet, ju i miratoni këto regulla. Ndërkohë që SETimes.com nxit diskutimin mbi të gjitha subjektet, duke përfshirë edhe ato të ndjeshme, por komentet e postuara shprehin vetëm pikëpamjet e atyre që i dërgojnë. Për SETimes.com nuk është e nevojshme ti vërtetojë ose të bjerë dakord me këto ide, pikëpamje, ose opinione të shprehura në këto komente. SETimes.com mirëpret diskutimin konstruktiv por nuk inkurajon përdorimin e materialeve kopjo-ngjit, lidhjeve të pashoqëruara dhe slloganeve me një rresht. Ky është një forum i moderuar. Komentet e gjykuara si abuzive, ofendues, ose ato që përmbajnë karakter fetar mund të mos publikohen.

Politika e komenteve të SETimes

Focus on Ukraine

Reportazh

Ushtritë në Ballkan tregojnë bashkëpunim në situatat e krizësUshtritë në Ballkan tregojnë bashkëpunim në situatat e krizës

Ekspertët dhe zyrtarët janë dakord se bashkëpunimi i demonstruar nga forcat e armatosura provohet i vlefshëm në menaxhimin e fatkeqësive natyrore.

Më popullor

Loading
Loading
Loading

Anketë

Ushtritë në Evropën Juglindore po bashkëpunojnë për të ndihmuar qytetarët në vendet fqinje gjatë emergjencave dhe fatkeqësive. A e përkrahni trajnimin e mëtejshëm bashkëpunues në mbështetje të këtij misioni?

Po
Jo
Nuk e di