Raportuesit e PACE vizitojnë Shqipërinë për të vlerësuar përparimin

05/11/2009

TIRANE, Shqipëri -- Një grup raportuesish nga Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës (PACE) është në Shqipëri për të vlerësuar përparimin e vendit ndaj hyrjes në BE dhe liberalizimit të vizave me bllokun. Të mërkurën (4 nëntor) autoritetet informuan delegacionin mbi shpërndarjen e kartave të identitetit dhe pasaportave biometrike. Rreth 245,000 shtetas kanë bërë kërkesë për pasaportat e reja deri tani thanë zyrtarët e ministrisë së brendshme. Çështje të tjera përfshinë sigurimin e kufirit dhe pajisjet moderne të përdorura në kalimet kufitare, si dhe luftën kundër krimit dhe trafikimit të paligjshëm. Raportuesit David Uilshir dhe Jaako Laakso lavdëruan përparimin e Shqipërisë duke thënë se është bërë punë e efektshme dhe e suksesshme. (Koha Jone, Gazeta Shqiptare - 05/11/09; Start, Telegrafi, Shekulli - 04/11/09)

Kjo përmbajtje është autorizuar nga SETimes.com.
Loading
Voto
 
 

Ne mirëpresim komentet tuaja lidhur me artikujt e SETimes.

Ne shpresojmë që ju do të përdorni këtë forum për të bashkëvepruar me lexuesit e tjerë në të gjithë Evropën Juglindore. Në mënyrë që ta mbajmë këtë eksperiencë interesante, ne ju kërkojmë të ndiqni regullat e theksuara në politikën e komenteve. Duke dërguar komentet, ju i miratoni këto regulla. Ndërkohë që SETimes.com nxit diskutimin mbi të gjitha subjektet, duke përfshirë edhe ato të ndjeshme, por komentet e postuara shprehin vetëm pikëpamjet e atyre që i dërgojnë. Për SETimes.com nuk është e nevojshme ti vërtetojë ose të bjerë dakord me këto ide, pikëpamje, ose opinione të shprehura në këto komente. SETimes.com mirëpret diskutimin konstruktiv por nuk inkurajon përdorimin e materialeve kopjo-ngjit, lidhjeve të pashoqëruara dhe slloganeve me një rresht. Ky është një forum i moderuar. Komentet e gjykuara si abuzive, ofendues, ose ato që përmbajnë karakter fetar mund të mos publikohen.

Politika e komenteve të SETimes

Focus on Ukraine

Reportazh

Gjenerali i NATO-s thotë se Aleanca është e fokusuar në Ukrainën, terrorizminGjenerali i NATO-s thotë se Aleanca është e fokusuar në Ukrainën, terrorizmin

Gjenerali i lartë i NATO-s tha se vendet në aleancë po bashkëpunojnë për të luftuar ekstremizmin.

Më popullor

Loading
Loading
Loading

Anketë

Organizata për Sigurinë dhe Bashkëpunimiin në Europë (OSBE) po vështron për rrugët për t'iu kundërvënë ekstremizmit në Ballkan. A duhet që qeveritë në rajon të bëjnë më shumë për të ndalur radikalizmin dhe ekstremizmin?

Po
Jo
Nuk e di