Gjorge Ivanov

thumbnailSportul este privit drept un element-cheie în combaterea discriminării
2013-07-29Atelierele, campionatele internaţionale, vizitele reciproce şi programele educaţionale sunt considerate instrumente, întrucât guvernele şi ONG-urile utilizează sportul pentru a consolida toleranţa şi a reduce extremismul în rândul tinerilor atleţi.
thumbnailUE dorește rezolvarea conflictului politic din Macedonia
2013-02-01UE ia măsuri pentru a pune capăt blocajului politic din Macedonia.
thumbnailTinerii lideri trasează calea ce trebuie urmată în Macedonia şi în regiune
2012-09-05Pentru a-şi atinge potenţialul, tinerii au nevoie de încurajare, de îndrumare şi de oportunităţile pe care le oferă singura Şcoală pentru Tinerii Lideri din Balcani.
thumbnailDupă 11 ani, acordul de la Ohrid este criticat
2012-08-22După 11 ani de la adoptare, Acordul Cadru de la Ohrid are nevoie de o revizuire, spun unii experţi, în timp ce alţii ar dori ca acesta să fie anulat cu totul.
thumbnailInvestiţiile turceşti sporesc cooperarea cu Macedonia
2012-07-30Investiţia în valoare de 300 de milioane de euro a Cevahir Holding într-un complex rezidenţial din Skopje reprezintă o oportunitate economică pentru Macedonia.
thumbnailIstanbulul speră să construiască un al treilea aeroport
2012-04-25O licitaţie pentru un al treilea aeroport în Istanbul va fi lansată anul acesta. Tot în ştirile din afaceri: guvernul BiH a adoptat bugetul pe 2012 şi România intenţionează să îşi reorganizeze sistemul fiscal.
thumbnailGrupul Adriatic promovează cooperarea în domeniul securităţii regionale
2012-04-09Liderii apărării din regiune s-au angajat să abordeze împreună integrarea euro-atlantică şi provocările comune de securitate.
thumbnailMacedonia va începe dialogul asupra aderării cu UE
2012-03-12UE va iniţia un dialog la nivel înalt pentru a ajuta Macedonia să menţină ritmul reformelor instituţionale şi pentru a oferi acestei ţări posibilitatea de a rămâne pe calea integrării europene, în ciuda obiecţiilor Greciei.
thumbnailComemorarea lui Kiro Gligorov
2012-01-04În timp ce naţiunea îl deplânge pe unul din cei mai distinşi politicieni ai săi, unii pun sub semnul întrebării moştenirea sa.
thumbnailMacedonia şi Serbia îşi consolidează relaţiile
2011-12-20Vizita preşedintelui Boris Tadic la Skopie a consolidat bunele relaţii dintre Serbia şi Macedonia, a reafirmat identitatea macedoneană, a scos în evidenţă necesitatea de soluţionare a diferendului dintre biserici şi necesitatea de stimula comerţul.
thumbnailMacedonia a câştigat cazul de la CIJ împotriva Greciei
2011-12-06Curtea Internaţională de Justiţie a decis că Grecia s-a făcut vinovată de încălcarea acordului interimar din 1995 atunci când aceasta şi-a exprimat dreptul de veto faţă de aderarea Macedoniei la NATO, în 2008.
thumbnailMinistrul de externe al Macedoniei, Poposki, evaluează legăturile regionale şi evoluţia acestora
2011-11-28Cel mai important diplomat al ţării spune că integrare economică – încă departe pentru majoritatea Balcanilor – este esenţială pentru prosperitatea regională.
thumbnailOficialii de la Bruxelles au primit sute de scrisori în apărarea identităţii macedonene
2011-11-03Un protest spontan împotriva presupusei negări a identităţii etnice şi naţionale a Macedoniei de către UE în favoarea Greciei a luat amploare.
thumbnailApel la acţiune pentru a reduce riscurile dezastrelor
2011-10-29Forumul European pentru Reducerea Riscului Dezastrelor din Skopie oferă un imbold pentru mobilizarea regiunii şi continentului în prevenirea unui număr record de dezastre.

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu