Ban Ki-moon

thumbnailUn albanez și un sârb își unesc forțele în căutarea persoanelor dispărute
2013-08-24Divizați de etnie și politică, doi locuitori din Mitrovica au găsit un numitor comun în eforturile de găsire a rudelor dispărute.
thumbnailÎn 2013, regiunea se aşteaptă la realizări şi provocări
2012-12-31Ţările din Europa de Sud-Est vor traversa evenimente politice, economice şi sociale efervescente în anul care urmează.
thumbnailErdogan avertizează că tragediile din Balcani s-ar putea repeta în Siria
2012-10-17Premierul Recep Tayyip Erdogan a afirmat într-un discurs că poziţia Consiliului de Securitate al ONU cu privire la conflictul din Siria vecină este una "de neglijenţă".
thumbnailBan Ki-Moon cere cu insistenţă soluţionarea disputei numelui
2012-07-28Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a spus parlamentului macedonean că soluţionarea disputei îndelungate cu Grecia cu privire la numele ţării este "imperativă".
thumbnailVizita lui Ban la Srebrenica stârneşte dezbateri
2012-07-27Ban a declarat că ONU nu şi-a îndeplinit responsabilitatea, prin faptul că nu a prevenit genocidul de la Srebrenica.
thumbnailBan cere înţelegere între Kosovo şi Serbia
2012-07-25Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, a cerut Kosovo şi Serbiei să facă noi paşi către normalizarea relaţiilor.
thumbnailCinci turişti israelieni au fost ucişi într-un atac terorist în Bulgaria
2012-07-19Autorităţile israeliene învinuiesc Teheranul pentru atacul terorist de pe aeroportul portului bulgar Burgas de la Marea Neagră, în care cinci turişti israelieni şi un şofer de autobuz au fost ucişi.
thumbnailUn raport al ONU relevă mari diferenţe ale nivelului de fericire în regiune
2012-04-09Cipru este cea mai fericită ţară din Europa de Sud-est, potrivit unui studiu recent comandat de ONU. Bulgaria se numără printre cele mai nefericite zece naţiuni din lume.
thumbnailImpasul din Cipru continuă în timp ce preşedinţia UE se apropie
2012-03-27În timp ce ONU îi presează pe ciprioţii greci şi turci să găsească o soluţie pentru insula divizată, puţini se aşteaptă la un miracol înainte ca ciprioţii greci să preia preşedinţia UE în iulie.
thumbnailLa tratativele din Cipru se repetă saga „acum ori niciodată”
2012-01-26Se depune un efort final pentru unificarea insulei divizate, însă mulţi sunt de părere că impasul nu va fi depăşit.
thumbnailCipru: motiv de optimism?
2011-11-16În ciuda unui oarecare optimism legat de discuţiile recente, problema Ciprului rămâne blocată în ceea ce priveşte problemele fundamentale.
thumbnailUn sârb a fost ucis într-un incident din nordul Kosovo, tensiunile persistă la graniţe
2011-11-10În schimbul de focuri din districtul Brdjani/Bergjani din nordul Kosovo a fost ucis un om şi doi au fost răniţi.
thumbnailTurcia îl expulzează pe ambasadorul israelian din cauza disputei legate de flotilă
2011-09-02Preţul va fi finalul prieteniei cu Turcia, declară ministrul de externe Davotoglu. Între timp, o comisie ONU a constatat că Israelul a făcut uz de "forţă excesivă" în raidul asupra flotilei cu ajutoare, deşi blocada sa navală este considerată legală.
thumbnailO soluţie la chestiunea Ciprului până la sfârşitul anului?
2011-07-19Speranţele de reunificare a Ciprului au sporit în urma unei serii de declaraţii pozitive din partea ministrului de externe al Turciei şi a secretarului-general al ONU.
thumbnailBan admite progresul lent din discuţiile cipriote
2011-07-11Şeful ONU şi-a exprimat speranţa că până în octombrie liderii vor putea să raporteze că au ajuns la convergenţă în toate chestiunile fundamentale.
Davutoglu spune că guvernele nu pot împiedica o nouă flotilă umanitară să ajungă în Gaza
2011-05-31ANKARA, Turcia – Guvernele democratice nu pot împiedica cetăţenii să trimită o nouă flotilă umanitară în Gaza, a declarat luni (31 mai), Ministrul de...
Croaţia şi Slovenia înaintează acordul de arbitraj privind graniţele la ONU
2011-05-27ZAGREB, Croaţia -- Croaţia şi Slovenia au înaintat Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, un acord de arbitraj asupra disputei îndelungate legate...
thumbnailIstanbul a găzduit "Davosul pentru femei"
2011-05-11Respectivul eveniment anual aduce în centrul atenţiei statutul economic, social şi educaţional al femeilor.

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu