Turcia şi Grecia construiesc poduri

08/08/2012

Cele două ţări vor construi două poduri noi peste râul Maritsa. Tot în ştirile economice: Standard & Poor's a redus ratingul pe termen lung al Ciprului, invocând discuţiile în curs de desfăşurare cu creditorii internaţionali.
photo

Râul Maritsa separă Grecia şi Turcia. [UE]

Turcia şi Grecia intenţionează să construiască două noi poduri pe râul Maritsa ce separă cele două ţări, a anunţat ministerul de externe de la Ankara vineri (3 august). În prezent, cele două maluri sunt legate printr-un pod vechi, construit cu peste 60 de ani în urmă, care nu face faţă traficului aglomerat.

***

Agenţia de rating Standard & Poor's a redus joi (2 august) ratingul pe termen lung al Cipruluila BB cu perspectivă negativă, invocând presiunile crescânde generate de incertitudinea discuţiilor dintre guvernul acestei ţări și creditorii internaţionali în ceea ce priveşte acordarea unui pachet de ajutor financiar. Potrivit agenţiei, Cipru va negocia un pachet în valoare de aproximativ 11 miliarde de euro, reprezentând 60% din PIB-ul ţării..

***

Grecia are cea mai mare rată a şomajului în rândul tinerilor din ţările membre ale UE, arată datele Eurostat. Şomajul în rândul tinerilor greci a atins 52,3% în aprilie, potrivit celor mai recente date disponibile, comparativ cu nivelul mediu de 22,6% înregistrat în UE în luna iunie.

***

Turcia și Coreea de Sud au semnat un acord de liber schimb care vizează îmbunătăţirea legăturilor economice dintre cele două ţări. Acordul, semnat la 1 august, va intra în vigoare la sfârşitul acestui an.

***

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a fost de acord vineri (3 august) să atribuie consorţiului format din compania macedoneană Granit și compania Integral Engineering din Laktasi construcţia primul segment al drumului care leagă oraşele Banja Luka şi Doboj din Republica Srpska. Construcţia proiectului cu o lungime de 37 km, finanţată de Bancă, va costa 180 mn de euro.

***

Articole pe aceeaşi temă

Loading

Albania și Macedonia se numără printre ţările cu cea mai scăzută productivitate a muncii din Balcani, potrivit studiului comparativ a 40 de economii globale, publicat de institutul de cercetare sârb Makroekonomija luni (6 august). Studiul, bazat pe datele FMI, cuprinde Grecia, Cipru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia, Macedonia şi Albania, iar Serbia a fost luată ca bază. Datele arată că cea mai mare productivitate se înregistrează în Grecia.

***

Guvernul Grecieia adoptat o lege care vizează accelerarea privatizării, a anunţat ministrul finanţelor Yannis Stournaras luni (6 august). Potrivit agenţiei de ştiri ANA-MPA, amplasamentul fostului aeroport Hellinikon din Atena, compania de loterie publică şi distribuitorul de gaze naturale Depa se vor număra printre primele zece companii care vor fi vândute de stat.

(Diverse surse -- 01/08/12-08/08/12)

Acest conţinut a fost comandat pentru SETimes.com.
Loading
Votează
 
 

Comentariile d-voastră privitoare la articolele SETimes sunt binevenite.

Sperăm că veţi utiliza acest forum pentru a interacţiona cu alţi cititori din Europa de Sud-est. Pentru ca această experienţă să rămână interesantă, vă rugăm să urmaţi regulile prezentate în politica de comentarii. Prin trimiterea comentariilor vă exprimaţi acceptul faţă de aceste reguli. Deşi SETimes.com încurajează discuţiile pe toate subiectele, inclusiv cele delicate, comentariile postate sunt în mod exclusiv opiniile celor care le-au trimis. SETimes.com nu susţine şi nu aprobă în mod necesar ideile, viziunile sau opiniile exprimate în aceste comentarii. SETimes.com aşteaptă cu plăcere discuţiile constructive, dar descurajează utilizarea de materiale copiate şi lipite, linkuri fără text însoţitor şi sloganuri scurte. Acesta este un forum moderat. Comentariile considerate abuzive, jignitoare sau vulgare nu vor fi publicate.

Politica de comentarii a SETimes

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu