Irlanda a eliminat restricţiile privind accesul pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria

25/07/2012

Românii şi bulgarii pot lucra acum liber în Irlanda. Tot în ştirile economice: Grecia a depăşit ţinta deficitului său bugetar, iar construcţia secţiunii sârbeşti a gazoductului South Stream este preconizată să înceapă în decembrie.
photo

Irlanda şi-a deschis porţile pieţei muncii pentru colegele sale din UE, România şi Bulgaria. [Reuters]

Irlanda a anunţat vineri (20 iulie) că elimină toate restricţiile privind accesul pe piaţa muncii pentru muncitorii români şi bulgari . Decizia, care a intrat în vigoare imediat, a fost luată pe fondul scăderii semnificative a numărului de muncitori din cele două ţări membre UE care caută un loc de muncă în această ţară.

***

Bosnia şi Herţegovina şi FMI au semnat un acord preliminar privind un nou împrumut stand-by în valoare de 415 mn de euro, a anunţat şeful misiunii Fondului, Costas Christou, vineri (20 iulie). Acordul pe doi ani, care va fi utilizat pentru acoperirea deficitelor bugetare şi pentru rambursarea datoriei scadente, va trebui aprobat de consiliul FMI în septembrie.

***

Grecia şi-a depăşit ţinta de deficit bugetar în prima jumătate a acestui an, în ciuda veniturilor fiscale mai mici decât cele preconizate, a declarat vineri (20 iulie) ministerul finanţelor de la Atena. Deficitul înregistrat în perioada ianuarie-iunie a fost de 12,5 miliarde de euro, mai mic faţă de ţinta de 14,9 miliarde de euro. Veniturile fiscale au fost cu 1,5 miliarde de euro mai mici faţă de ţinta de 24,7 miliarde de euro.

***

Producătorul belgian de autobuze Van Hool a început construcţia noii sale fabrici din Macedonia vineri (20 iulie). Fabrica, care va fi amplasată în zona de dezvoltare tehnologică şi industrială TIRZ Skopje 2, va absorbi o investiţie de 20 mn de euro şi are potenţialul de a crea 400-500 de locuri de muncă.

***

Cipru şi-a retras cererea de a fi scutit de contribuţiile la Fondul European de Stabilitate Financiară, a anunţat joi (19 iulie) ministrul german al finanţelor, Wolfgang Schaeuble. Ţările care primesc asistenţă financiară de salvare din partea UE, precum Grecia, Irlanda şi Portugalia, nu trebuie să contribuie la fondurile de salvare ale zonei euro.

***

Gazprom Neft va începe construcţia secţiunii sârbeşti a gazoductului South Stream în luna decembrie, a anunţat compania, care controlează pachetul majoritar de acţiuni din cea mai mare companie petrolieră din Serbia, Naftna Industrija Srbije, joi (19 iulie). Conducta cu o lungime de 411 km va costa 1,9 miliarde de euro şi va avea o capacitatea anuală de tranzit de 34 miliarde metri cubi.

***

Articole pe aceeaşi temă

Loading

Banca Centrală aTurcieia menţinut vineri (20 iulie) rata repo de referinţă pe o săptămână la 6,75%. Măsura a fost luată în urma inflaţiei mai reduse decât se preconizase, a semnelor încetinirii economice şi a scăderii randamentelor obligaţiunilor.

***

Banca Europeană de Investiţii va acorda până în 2015 credite în valoare de 1,4 miliarde de euro sectorului privat din Grecia, a anunţat ministrul finanţelor Yannis Stournaras după discuţiile purtate sâmbătă (21 iulie) cu preşedintele Băncii, Werner Hoyer. Un fond de garantare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, înfiinţat în luna martie, va primi 600 mn de euro până anul viitor în ianuarie. Suma va creşte la 1 miliard de euro până în decembrie 2013 şi la 1,44 miliarde până în 2015, a declarat ministrul.

(Diverse surse -- 18/07/12-24/07/12)

Acest conţinut a fost comandat pentru SETimes.com.
Loading
Votează
 
 

Comentariile d-voastră privitoare la articolele SETimes sunt binevenite.

Sperăm că veţi utiliza acest forum pentru a interacţiona cu alţi cititori din Europa de Sud-est. Pentru ca această experienţă să rămână interesantă, vă rugăm să urmaţi regulile prezentate în politica de comentarii. Prin trimiterea comentariilor vă exprimaţi acceptul faţă de aceste reguli. Deşi SETimes.com încurajează discuţiile pe toate subiectele, inclusiv cele delicate, comentariile postate sunt în mod exclusiv opiniile celor care le-au trimis. SETimes.com nu susţine şi nu aprobă în mod necesar ideile, viziunile sau opiniile exprimate în aceste comentarii. SETimes.com aşteaptă cu plăcere discuţiile constructive, dar descurajează utilizarea de materiale copiate şi lipite, linkuri fără text însoţitor şi sloganuri scurte. Acesta este un forum moderat. Comentariile considerate abuzive, jignitoare sau vulgare nu vor fi publicate.

Politica de comentarii a SETimes

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu