Downer declară că ONU nu are nici un plan de reunificare a Ciprului

04/06/2009

NICOSIA, Cipru -- ONU nu lucrează la nici un fel de plan de reunificare a insulei divizate a Ciprului, nici nu încearcă să intervină în procesul de negociere dintre comunităţile greacă şi turcă, a declarat reprezentantul ONU în Cipru, Alexander Downer, miercuri (3 iunie). La finalul unei noi runde de negocieri dintre preşedintele cipriot Demetris Christofias şi liderul cipriot turc Mehmet Ali Talat, Downer a explicat că a răspuns astfel unui articol recent din ziarul turc Milliyet, care sugera că ONU pregăteşte un plan pentru soluţionarea chestiunii cipriote. "Sarcina ONU este să susţină ţările în negocieri, însă elaborarea unui proiect nu este treaba noastră", a afirmat Downer.

În privinţa întâlnirii de miercuri, Downer a afirmat că Christofias şi Talat au încheiat practic discuţiile asupra chestiunilor economice şi vor începe abordarea chestiunilor teritoriale săptămâna viitoare. (AFP, Kathimerini, Hurriyet, Xinhua, ITAR-TASS - 03/06/09)

Acest conţinut a fost comandat pentru SETimes.com.
Loading
Votează
 
 

Comentariile d-voastră privitoare la articolele SETimes sunt binevenite.

Sperăm că veţi utiliza acest forum pentru a interacţiona cu alţi cititori din Europa de Sud-est. Pentru ca această experienţă să rămână interesantă, vă rugăm să urmaţi regulile prezentate în politica de comentarii. Prin trimiterea comentariilor vă exprimaţi acceptul faţă de aceste reguli. Deşi SETimes.com încurajează discuţiile pe toate subiectele, inclusiv cele delicate, comentariile postate sunt în mod exclusiv opiniile celor care le-au trimis. SETimes.com nu susţine şi nu aprobă în mod necesar ideile, viziunile sau opiniile exprimate în aceste comentarii. SETimes.com aşteaptă cu plăcere discuţiile constructive, dar descurajează utilizarea de materiale copiate şi lipite, linkuri fără text însoţitor şi sloganuri scurte. Acesta este un forum moderat. Comentariile considerate abuzive, jignitoare sau vulgare nu vor fi publicate.

Politica de comentarii a SETimes

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu