Serbia sufocată de emisiile de gaze caută modalităţi de transport ecologic

16/04/2012

Guvernul, mediul de afaceri şi grupările societăţii civile au lansat programe care abordează problema poluării.

De Katica Djurovic, din Belgrad pentru Southeast European Times -- 16/04/12

photo

Mişcarea Străzi pentru biciclete, care promovează cultura ciclismului şi transportul ecologic, câştigă popularitate în Serbia. [Katica Djurovic/SETimes]

Gravitatea poluării cu emisii de carburanţi din Serbia a determinat luarea unor măsuri locale şi internaţionale pentru încurajarea utilizării unor tehnologii energetic eficiente, cum ar fi biocombustibilii şi mersul cu bicicleta. Rezultatele sunt remarcabile, dar toţi cei implicaţi recunosc este nevoie de mai mult.

Serbia este cel de-al cincilea mare poluator cu dioxid de carbon din Europa, după Albania, Bulgaria, Moldova şi Ucraina. Centrul Internaţional de Calitate a Combustibililor a clasat Serbia pe locul 93 din 100 de ţări la emisiile de CO2 din cauza concentraţiei mari de sulf din carburanţi, care poluează mai mult decât alte derivate.

"Introducerea unor tehnologii energetic eficiente pentru reducerea utilizării de carburanţi cu cel puţin jumătate per kilometru parcurs este urgent necesară", a declarat Jovanka Arsic Karisic de la ONG-ul Forumul pentru Dezvoltare Central Europeană publicaţiei SETimes.

Arsic Karisic a spus că Serbia trebuie să acţioneze mai rapid în dezvoltarea unui transport cu eficienţă energetică şi ca urmare a cerinţelor impuse de UE pentru aderare.

În cadrul politicii energetice a UE, vehiculele trebuie să reducă emisiile la jumătate şi să dubleze economiile de energie.

"Potrivit estimărilor, consumul de carburant la maşinile noi se va reduce cu 50% în 2030, comparativ cu 2005", a declarat Bojan Kovacevic, directorul adjunct al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică din Serbia, publicaţiei SETimes.

Sistemul de transport public din Serbia a făcut doar paşi mărunţi pentru creşterea eficienţei. Acesta a pus în circulaţie zece autobuze, numite popular "ecologice", în Belgrad şi şase la Novi Sad, care funcţionează cu gaze naturale curate.

Autobuzele sunt fabricate local la fabrica Vulovic din Kragujevac, iar producătorul a încheiat un contract ferm pentru furnizarea a 32 de unităţi. Guvernul va subvenţiona producătorul în efortul de a se conforma politicii UE care prevede ca 20% din vehicule să circule pe bază de gaze naturale până în 2020.

Autorităţile de la Belgrad intenţionează să mai cumpere 280 de autobuze cu lungime dublă şi 120 de autobuze cu lungime normală alimentate cu gaze naturale, ceea ce va înjumătăţi consumul de combustibil în sistemul de transport public, potrivit lui Aleksandar Antic, preşedintele consiliului municipal Belgrad.

"Aceasta reprezintă contribuţia noastră la proiectul pentru ecologizarea Serbiei. Dorim să lăsăm generaţiei următoare un Belgrad mai curat şi acesta este motivul pentru care cumpărăm vehicule ecologice şi plantăm copaci", a spus Antic.

Experţii spun că o altă modalitate de a reduce emisiile este utilizarea biocombustibililor, mai precis a biodieselului. Grupul Victoria este unicul producător de biodiesel din Serbia, dar acesta nu îşi poate vinde produsul.

"Preţul biodieselului nu a fost reglementat, dar dacă vom fi scutiţi de accize, aşa cum se procedează în alte ţări din regiune şi din UE, biodieselul poate fi pus la dispoziţie", a declarat Jelena Mitrovic, managerul de proiect la Grupul Victoria, publicaţiei SETimes.

Serbia are potenţialul de a produce 200 000 de tone de biodiesel, iar specialiştii spun că acesta ar putea fi principalul produs de export în viitor, în contextul în care cererea este mare în întreaga Europă. Slovenia şi-a arătat interesul faţă de achiziţionarea de biodiesel sârbesc.

Condiţiile pentru a produce biodieselul – compus din ulei de rapiţă, de soia şi floarea soarelui – sunt ample în Serbia, date fiind recoltele bogate şi prezenţa unei industrii puternice a uleiului.

Legea privind accizele din Serbia nu se aplică combustibililor lichizi care sunt fabricaţi în întregime din materii prime vegetale, ci doar asupra derivatelor care conţin un procent redus de biocombustibil.

Cu toate acestea, producătorii plătesc accize deoarece biocarburantul nu este niciodată pur. Acesta este amestecat cu benzină şi motorină – obţinute prin prelucrarea ţiţeiului, pentru care se plăteşte deja acciză.

"Se preconizează ca până în 2020, cota de biocarburanţi obţinuţi din prelucrarea seminţelor de oleaginoase, boabelor de soia, zahărului şi a altor tipuri de biomasă să ajungă la 2 mn de tone pe piaţa din Serbia", a spus Kovacevic.

Trei fabrici din Croaţia şi una din Bosnia şi Herţegovina vor produce de asemenea biodiesel, dar producţia este relativ scăzută, în Croaţia fiind de doar 40 000 de tone. Prin contrast, România produce 3 mn de tone.

Pe lângă tehnologiile ecologice şi biocarburanţi, societatea civilă şi organizaţiile internaţionale încurajează modalităţile alternative de transport.

UNDP Serbia a iniţiat în 2010 un proiect pentru încurajarea transportului viabil în Belgrad, iar acesta câştigă popularitate.

Articole pe aceeaşi temă

Loading

"Obiectivul general al proiectului este acela de a reduce emisiile metropolitane din Belgrad prin creşterea numărului de biciclişti în trafic şi prin oferirea unui cadru pentru dezvoltarea durabilă a transportului public din Belgrad", a declarat Natasa Martins, manager de portofoliu la UNDP, pentru SETimes.

Un sondaj realizat de UNDP în 2010 a arătat că doar 1% din cetăţeni folosesc bicicleta pentru a se deplasa.

O grupare de activişti, Străzi pentru biciclete (Ulice za bicikla), a acceptat provocarea. Bicicliştii, la care s-au alăturat tot mai mulţi prieteni şi entuziaşti, circulă pe străzile din Belgrad în fiecare ultimă zi de vineri din lună, promovând necesitatea unui transport ecologic.

"Mersul cu bicicleta este sănătos, nu provoacă poluare sau zgomot şi de aceea este cel mai eficient şi mai viabil mijloc de transport în oraşe", a declarat Milan Boric, un activist al mişcării Străzi pentru biciclete, publicaţiei SETimes.

Acest conţinut a fost comandat pentru SETimes.com.
Loading
Votează
 
 

Comentariile d-voastră privitoare la articolele SETimes sunt binevenite.

Sperăm că veţi utiliza acest forum pentru a interacţiona cu alţi cititori din Europa de Sud-est. Pentru ca această experienţă să rămână interesantă, vă rugăm să urmaţi regulile prezentate în politica de comentarii. Prin trimiterea comentariilor vă exprimaţi acceptul faţă de aceste reguli. Deşi SETimes.com încurajează discuţiile pe toate subiectele, inclusiv cele delicate, comentariile postate sunt în mod exclusiv opiniile celor care le-au trimis. SETimes.com nu susţine şi nu aprobă în mod necesar ideile, viziunile sau opiniile exprimate în aceste comentarii. SETimes.com aşteaptă cu plăcere discuţiile constructive, dar descurajează utilizarea de materiale copiate şi lipite, linkuri fără text însoţitor şi sloganuri scurte. Acesta este un forum moderat. Comentariile considerate abuzive, jignitoare sau vulgare nu vor fi publicate.

Politica de comentarii a SETimes

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu