Turcia ratifică acordul feroviar de integrare cu statele balcanice

08/11/2011

Acordul feroviar vizează reducerea semnificativă a duratei călătoriilor, îmbunătăţirea transportului de pasageri şi de marfă şi sporirea competitivităţii.

De Tzvetina Borisova pentru Southeast European Times -- 08/11/11

photo

Linia ferată regională va acoperi întreaga Europă de Sud-est. [Reuters]

Turcia a ratificat un acord în cadrul Procesului de Cooperare Sud-est Europeană la sfârşitul lunii octombrie, în scopul creării unei reţele feroviare de mare performanţă pentru conectarea ţărilor din Europa de Sud-est.

Semnat la Salonic în mai 2006, acordul promite reducerea semnificativă a duratei călătoriilor dintre ţările din regiune, îmbunătăţirea calităţii transportului de pasageri şi de marfă şi sporirea competitivităţii transporturilor feroviare în Balcani.

Acesta promite de asemenea să reducă întârzierile costisitoare de la graniţe, prin eliminarea obligativităţii opririi trenurilor pentru controlul vamal şi al paşapoartelor. În schimb vor fi efectuate controale adecvate în timpul călătoriei.

Reţeaua planificată va acoperi regiunea cu 16 axe de transport, transportând bunuri comerciale la viteze de până la 130 km/h, cu planuri de mărire a vitezelor la 160 km/h şi 220 km/h acolo unde este posibil până în 2020.

Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Macedonia, Grecia, România, Serbia, Turcia, Muntenegru şi Moldova sunt incluse toate în reţeaua planificată.

Oficialii de la Ankara, care au ratificat acordul în 28 octombrie, declară că proiectul reţelei feroviare de mare viteză "pare mai benefic acum decât acum câţiva ani".

"Toată lumea din regiunea noastră -- de la est la vest, din Asia în Europa -- poate beneficia de pe urma acestuia", a declarat preşedintele Comisiei pentru Transporturi a Parlamentului Turc, Idris Gulluce. "Un sistem eficient al transporturilor este esenţial pentru avansul economic şi social al Turciei şi al ţărilor sud-est europene".

"[Europa de Sud-est] se confruntă acum cu realităţile crizei economice globale, în timp ce în partea asiatică a lumii, oamenii luptă împotriva greutăţilor libertăţilor restricţionate. Turcia, fiind la mijloc între cele două regiuni, încearcă să le conecteze şi să le ajute", a adăugat el.

Pe de altă parte, fostul ministru turc al transporturilor Oktay Vural argumentează că guvernele participante trebuie să fie mai organizate şi să se asigure că proiectul este justificabil din punct de vedere financiar.

"În urmă cu mai mulţi ani aveam o mulţime de propuneri de [projecte] feroviare pentru conectarea Europei şi Asei, dar anii trec şi acestea au devenit mai costisitoare", a explicat el, adăugând că trebuie creat un consorţiu de către ţările participante.

Articole pe aceeaşi temă

Loading

În ceea ce priveşte Turcia, "guvernul ar trebui să fie transparent în timpul întregului proces: care sunt procedurile, cine obţine licitaţiile, care sunt preţurile? Ceea ce vedem acum este că ţările participante fac declaraţii mai mult politice decât economice".

Bertil Hylen din Suedia, care a consiliat UE cu privire la dezvoltarea Căilor Ferate Naţionale ale Turciei, declară că, date fiind distanţele lungi şi populaţia relativ redusă din regiune, calea ferată de mare viteză va întâmpina dificultăţi în a concura cu transporturile aeriene.

"Multe linii ferate vest-europene cu servicii de mare viteză încă au un surplus de personal, sunt nerentabile şi au nevoie de subvenţii publice uriaşe pentru un serviciu ce nu este foarte atractiv. Situaţia din Europa de Est [şi Turcia] este chiar şi mai rea", a explicat el.

"Europa de Est ar trebui să se gândească serios la ce fel de linie ferată are nevoie pe viitor şi cum să ajungă acolo. Aceasta ar trebui să se concentreze asupra transportului feroviar de mărfuri", a subliniat expertul.

Acest conţinut a fost comandat pentru SETimes.com.
Loading
Votează
 
 

Comentariile d-voastră privitoare la articolele SETimes sunt binevenite.

Sperăm că veţi utiliza acest forum pentru a interacţiona cu alţi cititori din Europa de Sud-est. Pentru ca această experienţă să rămână interesantă, vă rugăm să urmaţi regulile prezentate în politica de comentarii. Prin trimiterea comentariilor vă exprimaţi acceptul faţă de aceste reguli. Deşi SETimes.com încurajează discuţiile pe toate subiectele, inclusiv cele delicate, comentariile postate sunt în mod exclusiv opiniile celor care le-au trimis. SETimes.com nu susţine şi nu aprobă în mod necesar ideile, viziunile sau opiniile exprimate în aceste comentarii. SETimes.com aşteaptă cu plăcere discuţiile constructive, dar descurajează utilizarea de materiale copiate şi lipite, linkuri fără text însoţitor şi sloganuri scurte. Acesta este un forum moderat. Comentariile considerate abuzive, jignitoare sau vulgare nu vor fi publicate.

Politica de comentarii a SETimes

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu