Un chirurg sârb a câştigat un premiu american

19/04/2011

Un chirurg sârb a fost distins pentru priceperea sa.

De Biljana Pekusic, din Belgrad pentru Southeast European Times -- 19/04/11

photo

Medicul sârb Dragan Milic a fost desemnat cel mai bun tânăr chirurg specializat în chirurgie vasculară în 2010. [Arhivă]

Asociaţia Americană de Chirurgie Vasculară l-a desemnat pe sârbul Dragan Milic, de 44 de ani, drept cel mai bun tânăr chirurg din afara Statelor Unite specializat în chirurgie vasculară din 2010.

"Sunt foarte fericit, pentru că am primit acest premiu din partea profesorilor ale căror cărţi şi lucrări le-am studiat", a spus Milic.

Asociaţia Americană de Chirurgie Vasculară, principala autoritate medicală în domeniul chirurgiei vasculare din lume, selectează anual cei mai buni medici din afara Statelor Unite. Aceasta este pentru prima dată când un medic sârb a primit această distincţie.

Decizia asociaţiei s-a bazat pe cele patru lucrări originale ale lui Milic, lucrări publicate în bine-cunoscutul Jurnal American de Chirurgie Vasculară în ultimii trei ani.

"Acesta ar trebui să fie un exemplu pentru toţi tinerii mei colegi", a declarat Milic. "Ei trebuie să fie perseverenţi, să urmărească ultimele evoluţii din medicină, să-şi publice lucrările şi să participe la conferinţe medicale".

Milic lucrează la Secţia de Chirurgie Vasculară din cadrul Centrului Clinic din Niş, unde este extrem de popular în rândul pacienţilor.

Vinka Jovanovic, de 63 de ani, s-a chinuit cu o durere de picior înainte de a-l întâlni pe Dr. Milic.

"Abia mă puteam mişca, multe nopţi n-am dormit din cauza durerilor", îşi aminteşte ea. "Mulţumită medicului meu, acum pot să merg din nou".

Milic este cunoscut pentru tratamentul în care foloseşte metoda bandajelor de compresie multistrat cu Tubulcus. El a vindecat mii de oameni în Serbia şi în ţările vecine.

"Pacienţii vin din toată regiunea", a declarat asistenta şefă a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Niş, Marica Bajovic. "Unii vin chiar şi fără programare, dar dr. Milic îi primeşte pe toţi şi are grijă de ei".

Milic este foarte respectat şi de colegi, a spus Bajovic. El este un bun manager şi personalul clinicii lucrează cu plăcere cu el, a spus aceasta.

"El găseşte întotdeauna sponsori; a reuşit să introducă un plan de asistenţă medicală gratuită pentru angajaţi", a afirmat Bajovic. "Organizează deseori petreceri în clinica noastră. Este plăcut să lucrezi cu el".

Articole pe aceeaşi temă

Loading

Fiind unul dintre cei mai buni medici din lume, Milic a primit mai multe oferte de muncă foarte bine plătite din partea unor clinici renumite în lume, dar el nu doreşte să plece din Niş.

"Banii nu sunt principala motivaţie pentru mine", a declarat Milic. "Câştig destul la Niş. Pot trăi din salariul meu".

Acesta intenţionează să-şi continue practica acolo şi să înveţe cât mai multe lucruri de la colegii săi din străinătate. Milic are de gând să-şi folosească premiul de 7 000 de dolari pentru a participa la o conferinţă a chirurgilor americani specializaţi în chirurgie vasculară ce va avea loc în iunie la Boston.

"După conferinţă, împreună cu mentorul meu, Peter Gloviczky, chirurg şef la Clinica Mayo, voi putea petrece câteva luni în diferite clinici americane şi să învăţ despre cele mai noi metode de tratament în chirurgia vasculară", a spus Milic.

Acest conţinut a fost comandat pentru SETimes.com.
Loading
Votează
 
 

Comentariile d-voastră privitoare la articolele SETimes sunt binevenite.

Sperăm că veţi utiliza acest forum pentru a interacţiona cu alţi cititori din Europa de Sud-est. Pentru ca această experienţă să rămână interesantă, vă rugăm să urmaţi regulile prezentate în politica de comentarii. Prin trimiterea comentariilor vă exprimaţi acceptul faţă de aceste reguli. Deşi SETimes.com încurajează discuţiile pe toate subiectele, inclusiv cele delicate, comentariile postate sunt în mod exclusiv opiniile celor care le-au trimis. SETimes.com nu susţine şi nu aprobă în mod necesar ideile, viziunile sau opiniile exprimate în aceste comentarii. SETimes.com aşteaptă cu plăcere discuţiile constructive, dar descurajează utilizarea de materiale copiate şi lipite, linkuri fără text însoţitor şi sloganuri scurte. Acesta este un forum moderat. Comentariile considerate abuzive, jignitoare sau vulgare nu vor fi publicate.

Politica de comentarii a SETimes

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu