Macedonenii sărbătoresc Ilinden

18/08/2011

În ultimii 33 de ani, marşul călare Ilinden este un prilej de a comemora proclamarea republicii de la Kruşevo.

De Klaudija Lutovska, din Skopje pentru Southeast European Times.(18/08/2011)

photo

În marşul de anul acesta, 20 de călăreţi au străbătut 160 km pe parcursul a patru zile. [Klaudija Lutovska/SETimes]

Pe 2 august 1903, macedonenii au înfruntat cu curaj măreţul Imperiu Otoman şi au pornit la arme pentru a-şi dobândi independenţa.

Revolta a dus la formarea primei republici din Balcani, concentrată în jurul oraşului Kruşevo. Cu toate acestea, republica nu fusese proclamată decât de două săptămâni, când Imperiul Otoman a pus capăt revoltei.

Efemera republică ocupă un loc special în inima macedonenilor, care sărbătoresc aniversarea sa în fiecare an. Costumaţi în veşmintele comandaţilor unităţilor revoluţionare macedonene, sau voivodi, 30 de femei şi bărbaţi călăresc pe drumul parcurs de revoluţionari către şi dinspre Kruşevo.

This text will be replaced
Transcriere | Podcast
Acest conţinut a fost comandat pentru SETimes.com.
Loading
Votează
 
 

Comentariile d-voastră privitoare la articolele SETimes sunt binevenite.

Sperăm că veţi utiliza acest forum pentru a interacţiona cu alţi cititori din Europa de Sud-est. Pentru ca această experienţă să rămână interesantă, vă rugăm să urmaţi regulile prezentate în politica de comentarii. Prin trimiterea comentariilor vă exprimaţi acceptul faţă de aceste reguli. Deşi SETimes.com încurajează discuţiile pe toate subiectele, inclusiv cele delicate, comentariile postate sunt în mod exclusiv opiniile celor care le-au trimis. SETimes.com nu susţine şi nu aprobă în mod necesar ideile, viziunile sau opiniile exprimate în aceste comentarii. SETimes.com aşteaptă cu plăcere discuţiile constructive, dar descurajează utilizarea de materiale copiate şi lipite, linkuri fără text însoţitor şi sloganuri scurte. Acesta este un forum moderat. Comentariile considerate abuzive, jignitoare sau vulgare nu vor fi publicate.

Politica de comentarii a SETimes

Ştire

Noua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientăNoua legislaţie fiscală din Croaţia se dovedeşte eficientă

Noile măsuri riguroase ale administraţiei fiscale croate dau rezultate.

Cel mai popular

Loading
Loading
Loading

Sondaj

Cetățenii din Balcani ar trebui să rămână acasă și să nu participe la luptele din Siria

De acord
Nu sunt de acord
Nu știu