/Issue/Freedom_of_speech

thumbnailЕрдоган се спротивставува на серијата „Величенствениот век“
2012-12-03Конзервативците велат дека меѓународно популарната телевизиска серија го прикажува османлискиот султан на богохулен начин.
thumbnailБорбата за слобода на говорот продолжува во Србија
2012-03-30Потписниците на петицијата против разрешувањето на директорот на Националната библиотека станаа цел на политичката елита.
Oрхан Памук осуден за „навреда на турската припадност“
2011-03-28AНКАРА, Турција -- Судот во Истанбул го осуди добитникот на Нобеловата награда, Орхан Памук, за „навреда на турската припадност“, наредувајќи му да п...
Focus on Ukraine

Репортажа

Роднините на жртвите од Сребреница ја поздравуваат холандската пресуда, но не се задоволниРоднините на жртвите од Сребреница ја поздравуваат холандската пресуда, но не се задоволни

Некои веруваат дека пресудата е првиот чекор кон разоткривање на вистината за случувањата во Сребреница во 1995 година.

Најпопуларни

Loading
Loading
Loading

Анкета

Дали се согласувате со предлогот на Грција да понуди намалени затворски казни за лицата осудени за корупција?

Да, паричните казни се доволни за казнување на ненасилните кривични дела
Не, лицата осудени за корупција и измама треба да се соочат со остри казни
Не знам