Грција

thumbnailКремлин се заканува со испораката на гас до Југоисточна Европа
2014-04-16Неколку земји добиваат руски гас преку Украина. Во другите бизнис-вести: кредитниот рејтинг на Албанија се подобрува, а воените трошоци на Турција ги надминуваат оние на Канада.
thumbnailГрција бара соработка од Швајцарија во откривањето на даночните измами
2014-04-09Атина бара помош во идентификувањето на грчките граѓани кои ја користат Швајцарија како даночно засолниште.
thumbnailВо време на криза, Грција се бори да ја консолидира здравствената грижа
2014-04-03Два неодамнешни извештаи ги идентификуваа проблемите во грчкиот здравствен систем.
thumbnailДополнителни средства за извлекување од кризата се на пат за Грција
2014-04-02Реформите ѝ дозволуваат на Атина да пристапи до парите за извлекување од кризата, тргнати на страна од меѓународните кредитори. Во другите бизнис-вести: поради подобрените економски услови, Кипар може да го тргне ограничувањето на најголемиот износ за дневно повлекување пари.
thumbnailAпсењата и губењето пратеници ја распаѓаат грчката партија Златна зора
2014-03-31Екстремистите се соочуваат со судско гонење, додека популарноста на партијата драстично опаѓа.
thumbnailЦрна Гора на врвот на листата на раст на туризмот
2014-03-26Приходите од туризмот во Црна Гора се очекува да пораснат за повеќе од 17 отсто во однос на минатата година. Исто така во бизнис вестите: Турција повторно ќе преговара за својата Спогодба за царинска унија со ЕУ до јуни.
thumbnailРегионот повикува на дипломатско решение за украинската криза
2014-03-24Дипломатијата е единствениот излез од ќор-сокакот во Крим, велат официјалните претставници.
thumbnailПет српски градови се наоѓаат на списокот на 10 најдобри во Европа
2014-03-19Градовите биле избрани врз основа на катерогии, вклучувајќи човечки ресурси и услови за живеење и водење бизнис. Исто така во бизнис-вестите: Кипар ја назначи Георгаџи за нов гувернер на централната банка.
thumbnailБалканот и ЕУ продолжуваат со борбата за слобода на медиумите
2014-03-13Балканските земји и понатаму се опасно место за новинарите, според еден неодамнешен извештај за слободата на медиумите.
thumbnailГастрономијата го намалува јазот меѓу Грција и Турција
2014-03-11Кулинарството помага да се намали политичкиот јаз меѓу Турција и Грција.
thumbnailАпсењата ја помогнаа борбата против тероризмот во Албанија
2014-03-06Апсењата на петмината осомничени го носат долгоочекуваното олеснување од дејствата на терористичката група.
thumbnailМакедонија и Србија ќе градат алтернативни терени за слетување на воздухоплови
2014-03-04Терените за слетување на хеликоптери и платформите за слетување на вода ќе ја подобрат безбедноста и економијата.
thumbnailЕкспертите повикуваат на акција за помош на децата-просјаци
2014-03-03Децата-просјаци на улиците се глобален феномен, но експертите и невладините организации во Југоисточна Европа ги повикуваат властите да преземат дејства.
thumbnailСпортистите се вратија од Олимпијадата со чувство на сплотеност
2014-02-28Спомени на пријателство и солидарност се создадоа меѓу спортистите од Балканот и Турција за време на Игрите во Сочи 2014.
thumbnailЕУ повикува на економски реформи во Западен Балкан
2014-02-26Според Унијата, подобрувањето на финансиската клима ќе привлече инвестиции. Во другите бизнис-вести: Бугарија и Македонија бараат повеќе средства за Коридор 8.
thumbnailГрција ќе го развива просторот на поранешниот аеродром во Атина
2014-02-26Владата ќе спроведе комерцијален развој на просторот на поранешниот гигантски аеродром, како мерка за ублажување на последиците од економската криза.
thumbnailМакедонија и Грција потпишаа договор за соработка во одбраната
2014-02-24Двете земји потпишаа план за соработка, во кој се дефинирани заедничките активности за оваа година.
thumbnailГрција се надева дека ќе ги обнови напорите за приватизација
2014-02-19Грција ја исполни својата цел за 2013 година да обезбеди 1,3 милијарди евра, но дури откако целта беше скратена од 3 милиони евра.
thumbnailРоманија има најголем раст на БДП во ЕУ
2014-02-19Кварталниот економски раст во Романија, според Еуростат, изнесува 1,7 отсто. Во другите бизнис-вести: Турција е треторангирана во светски рамки на листата на најпријателски дестинации за муслимански патници; Албанија ги охрабрува инвестициите од Италија.
thumbnailТурција и Грција ги засилуваат напорите во борбата против тероризмот
2014-02-18Апсењето на членовите на ДХКП-Ц ја истакна потребата од соработка во областа на безбедноста, велат експертите.

Репортажа

Регионот зазема став против корупцијата во фудбалотРегионот зазема став против корупцијата во фудбалот

По години обременети со скандали, официјалните претставници преземаат чекори за ставање крај на корупцијата и на криминалот во фудбалот.

Најпопуларни

Loading
Loading
Loading

Анкета

Aмерикански брод и екипаж ги вршат последните подготовки за да го неутрализираат најопасниот дел од сирискиот арсенал на хемиско оружје. Колку според вас е важна оваа операција за заштита на цивилното население од хемиско оружје?

Многу е важна
Не е многу важна
Воопшто не е важна
Не знам