Focus on Ukraine

Репортажа

Роднините на жртвите од Сребреница ја поздравуваат холандската пресуда, но не се задоволниРоднините на жртвите од Сребреница ја поздравуваат холандската пресуда, но не се задоволни

Некои веруваат дека пресудата е првиот чекор кон разоткривање на вистината за случувањата во Сребреница во 1995 година.

Најпопуларни

Loading
Loading
Loading

Анкета

Дали се согласувате со предлогот на Грција да понуди намалени затворски казни за лицата осудени за корупција?

Да, паричните казни се доволни за казнување на ненасилните кривични дела
Не, лицата осудени за корупција и измама треба да се соочат со остри казни
Не знам