Cipar

thumbnailPresuda europskog suda utječe na odnose Cipra i Turske
2014-06-06Stručnjaci kažu kako bi kazna određena Turskoj mogla potkopati napore za pomirenje na tom otoku.
thumbnailPlan izgradnje plinovoda mogao bi donijeti rješenje za Cipar
2013-10-17Regionalni stručnjaci kažu da bi plan o spajanju Cipra i Turske novim plinovodom, koji ima potporu Izraela, mogao donijeti korist tom već dugo podijeljenom otoku.
thumbnailCiparska kriza: prigode i izazovi za ujedinjenje
2013-04-17Financijska pomoć Cipru i otkriće nalazišta plina predstavljaju i prigode i izazove za taj podijeljeni otok.
thumbnailSudbina Cipra nejasna nakon što je parlament odbacio paket pomoći EU
2013-03-20Sporazum o paketu pomoći nije dobio niti jedan glas u parlamentu.
thumbnailCipar se nada financijskoj pomoći kako bi izbjegao mogućnost bankrota
2013-01-04Cipar je za malo izbjegao da ne isplati plaće u javnom sektoru i mirovine, nakon što je osigurao kratkoročni kredit od 250 milijuna eura od polu-javnih korporativnih tijela.
thumbnailCipar slavi neovisnost, no rješenje se još ne nazire
2012-10-03Ciparski predsjednik kaže da će stanje biti sve gore ukoliko sukob ostane neriješen, ali novi izvor energije mogao bi pomoći u zatopljavanju odnosa između sukobljenih strana.
thumbnailCiprani žele dijalog i poštovanje od Turske
2012-07-20U novom istraživačkom izvješću obrađene su percepcije ciparskih Turaka i ciparskih Grka i zaključeno je kako postoji potreba za promjenom odnosa Turske prema objema stranama podijeljenog otoka.
thumbnailNovi predsjedatelj EU Cipar nalazi se na rubu financijskog sloma
2012-07-16Turska ignorira Cipar koji, pritisnut problemima, traži pomoć od EU i Rusije.
thumbnailPredsjedanje grčkog Cipra dovodi Tursku u slijepu ulicu
2012-07-03Mnogi se boje kako bi nove napetosti u odnosu s Ankarom uslijed predsjedanja grčkog Cipra u EU mogle dodatno naštetiti već problematičnom procesu integracije Turske u EU.
thumbnailS paketom spasa, Cipar ulazi u teško razdoblje
2012-06-29Cipar postaje peta članica eurozone koja dobiva paket spasa, ali u njegovom slučaju to se zbiva samo nekoliko dana prije nego što preuzme mjesto predsjedavajućeg EU.
thumbnailVodovod prema Cipru obećava i više od vode
2012-04-03Cjevovod još čvršće povezuje turski dio Cipra s Turskom, ali bi mogao pružiti i poticaj za suradnju na podijeljenom otoku.
thumbnailZastoj na Cipru traje i dalje, uoči predsjedavanja Europskom unijom
2012-03-27Dok UN vrši pritisak na ciparske Grke i ciparske Turke da pronađu rješenje za podijeljeni otok, malo tko očekuje čudo prije nego što ciparski Grci preuzmu predsjedavanje EU u srpnju.
thumbnailNajave o pripojenju Cipra izazvale raspravu
2012-03-06Izjava turskog ministra europskih poslova Egemena Bagisa glasilu ciparskih Turaka Kıbrıs izazvala je raspravu oko toga hoće li Turska možda krenuti s pripojenjem Sjevernog Cipra.
thumbnailNova "sad ili nikad" saga u pregovorima oko Cipra
2012-01-26U tijeku su završni napori na ujedinjenju podijeljenog otoka, ali mnogi vjeruju kako će se pat pozicija nastaviti.
thumbnailCipar: razlog za optimizam?
2011-11-16Unatoč određenom optimizmu glede nedavnih razgovora, ciparsko pitanje i dalje ostaje blokirano oko ključnih pitanja.
thumbnailRješenje za Cipar do kraja godine?
2011-07-19Rastu nade za ponovno ujedinjenje Cipra nakon niza pozitivnih izjava turskog ministra vanjskih poslova i glavnog tajnika UN-a.
thumbnailEU pruža pomoć sjevernom Cipru
2011-06-29Novi paket financiranja EU za sjeverni Cipar usmjeren je na proces ponovnog ujedinjenja, ali kritičari tvrde kako sama pomoć neće riješiti zastoj.
Na Cipru se održavaju parlamentarni izbori
2011-05-22NICOSIA, Cipar -- Ciparski Grci izlaze u nedjelju (22. svibnja) na birališta kako bi izabrali svoje predstavnike u parlamentu koji broji 56 članova....
Christofias će nazočiti sastanku predsjedničke Trojice EU
2011-05-09VARŠAVA, Poljska -- Ciparski predsjednik Demetris Christofias doputovao je u Varšavu u nedjelju (8. svibnja) kako bi nazočio sastanku takozvane preds...
Buttenheim iz UN-a istaknula važnost građanskog društva na Cipru
2011-05-08NICOSIA, Cipar -- Lisa Buttenheim, posebna izaslanica glavnog tajnika UN-a Bana Ki-moona za Cipar, istaknula je u petak (6. svibnja) važnost civilnog...

Reportaža

Države iz regije poduzimaju mjere protiv džihadistaDržave iz regije poduzimaju mjere protiv džihadista

Stručnjaci kažu da su vladine mjere usmjerene protiv pridruživanja lokalnog stanovništva ISIL-u ključne za regionalnu borbu protiv terorizma.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke balkanske države surađuju u borbi protiv ilegalnih aktivnosti, kao što je računalni kriminal. Biste li željeli da se takva suradnja intenzivira?

Da
Ne
Ne znam