Cipar

thumbnailPresuda europskog suda utječe na odnose Cipra i Turske
2014-06-06Stručnjaci kažu kako bi kazna određena Turskoj mogla potkopati napore za pomirenje na tom otoku.
thumbnailPlan izgradnje plinovoda mogao bi donijeti rješenje za Cipar
2013-10-17Regionalni stručnjaci kažu da bi plan o spajanju Cipra i Turske novim plinovodom, koji ima potporu Izraela, mogao donijeti korist tom već dugo podijeljenom otoku.
thumbnailCiparska kriza: prigode i izazovi za ujedinjenje
2013-04-17Financijska pomoć Cipru i otkriće nalazišta plina predstavljaju i prigode i izazove za taj podijeljeni otok.
thumbnailSudbina Cipra nejasna nakon što je parlament odbacio paket pomoći EU
2013-03-20Sporazum o paketu pomoći nije dobio niti jedan glas u parlamentu.
thumbnailCipar se nada financijskoj pomoći kako bi izbjegao mogućnost bankrota
2013-01-04Cipar je za malo izbjegao da ne isplati plaće u javnom sektoru i mirovine, nakon što je osigurao kratkoročni kredit od 250 milijuna eura od polu-javnih korporativnih tijela.
thumbnailCipar slavi neovisnost, no rješenje se još ne nazire
2012-10-03Ciparski predsjednik kaže da će stanje biti sve gore ukoliko sukob ostane neriješen, ali novi izvor energije mogao bi pomoći u zatopljavanju odnosa između sukobljenih strana.
thumbnailCiprani žele dijalog i poštovanje od Turske
2012-07-20U novom istraživačkom izvješću obrađene su percepcije ciparskih Turaka i ciparskih Grka i zaključeno je kako postoji potreba za promjenom odnosa Turske prema objema stranama podijeljenog otoka.
thumbnailNovi predsjedatelj EU Cipar nalazi se na rubu financijskog sloma
2012-07-16Turska ignorira Cipar koji, pritisnut problemima, traži pomoć od EU i Rusije.
thumbnailPredsjedanje grčkog Cipra dovodi Tursku u slijepu ulicu
2012-07-03Mnogi se boje kako bi nove napetosti u odnosu s Ankarom uslijed predsjedanja grčkog Cipra u EU mogle dodatno naštetiti već problematičnom procesu integracije Turske u EU.
thumbnailS paketom spasa, Cipar ulazi u teško razdoblje
2012-06-29Cipar postaje peta članica eurozone koja dobiva paket spasa, ali u njegovom slučaju to se zbiva samo nekoliko dana prije nego što preuzme mjesto predsjedavajućeg EU.
thumbnailVodovod prema Cipru obećava i više od vode
2012-04-03Cjevovod još čvršće povezuje turski dio Cipra s Turskom, ali bi mogao pružiti i poticaj za suradnju na podijeljenom otoku.
thumbnailZastoj na Cipru traje i dalje, uoči predsjedavanja Europskom unijom
2012-03-27Dok UN vrši pritisak na ciparske Grke i ciparske Turke da pronađu rješenje za podijeljeni otok, malo tko očekuje čudo prije nego što ciparski Grci preuzmu predsjedavanje EU u srpnju.
thumbnailNajave o pripojenju Cipra izazvale raspravu
2012-03-06Izjava turskog ministra europskih poslova Egemena Bagisa glasilu ciparskih Turaka Kıbrıs izazvala je raspravu oko toga hoće li Turska možda krenuti s pripojenjem Sjevernog Cipra.
thumbnailNova "sad ili nikad" saga u pregovorima oko Cipra
2012-01-26U tijeku su završni napori na ujedinjenju podijeljenog otoka, ali mnogi vjeruju kako će se pat pozicija nastaviti.
thumbnailCipar: razlog za optimizam?
2011-11-16Unatoč određenom optimizmu glede nedavnih razgovora, ciparsko pitanje i dalje ostaje blokirano oko ključnih pitanja.
thumbnailRješenje za Cipar do kraja godine?
2011-07-19Rastu nade za ponovno ujedinjenje Cipra nakon niza pozitivnih izjava turskog ministra vanjskih poslova i glavnog tajnika UN-a.
thumbnailEU pruža pomoć sjevernom Cipru
2011-06-29Novi paket financiranja EU za sjeverni Cipar usmjeren je na proces ponovnog ujedinjenja, ali kritičari tvrde kako sama pomoć neće riješiti zastoj.
Na Cipru se održavaju parlamentarni izbori
2011-05-22NICOSIA, Cipar -- Ciparski Grci izlaze u nedjelju (22. svibnja) na birališta kako bi izabrali svoje predstavnike u parlamentu koji broji 56 članova....
Christofias će nazočiti sastanku predsjedničke Trojice EU
2011-05-09VARŠAVA, Poljska -- Ciparski predsjednik Demetris Christofias doputovao je u Varšavu u nedjelju (8. svibnja) kako bi nazočio sastanku takozvane preds...
Buttenheim iz UN-a istaknula važnost građanskog društva na Cipru
2011-05-08NICOSIA, Cipar -- Lisa Buttenheim, posebna izaslanica glavnog tajnika UN-a Bana Ki-moona za Cipar, istaknula je u petak (6. svibnja) važnost civilnog...

Reportaža

Suradnja s NATO-om od ključne važnosti za Srbiju i regijuSuradnja s NATO-om od ključne važnosti za Srbiju i regiju

Dužnosnici i stručnjaci kažu da će, zahvaljujući suradnji s NATO-om, Srbija unaprijediti svoj obrambeni sustav te reforme u sigurnosnom sektoru.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Balkanske države rade na ispunjavanju standarda EU u pogledu korištenja i razvoja energije. Podupirete li njihove napore?

Da
Ne
Ne znam