Nizozemska i dalje ustrajava na punoj suradnji Srbije s Haaškim sudom

25/05/2011

BEOGRAD, Srbija -- Nizozemski ministar vanjskih poslova Uri Rosenthal opetovao je u intervjuu beogradskom dnevniku Večernje novosti, objavljenom u srijedu (25. svibnja), kako će daljnji napredak Srbije u procesu integracije u EU ovisiti o njezinoj suradnji s Haaškim sudom za ratne zločine. Glavni tužitelj Serge Brammertz predstavit će svoje izvješće Vijeću sigurnosti UN-a sljedećeg mjeseca. Nizozemska ustrajava na punoj suradnji Beograda, što je ključan uvjet da bi Srbiji bio ponuđen status kandidata za prijam u EU. (Večernje novosti, B92, Radio Slobodna Europa - 25/05/11)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Reportaža

U regiji i Turskoj vlada optimizam zbog izbora novih čelnika EUU regiji i Turskoj vlada optimizam zbog izbora novih čelnika EU

Dužnosnici iz regije kažu kako će nedavne kadrovske promjene u EU pozitivno utjecati na odnose njihovih zemalja i Bruxellesa.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Bi li Grčka trebala promijeniti način na koji postupa s nelegalnim imigrantima?

Da
Ne
Ne znam