Europski parlament pokrenuo istragu protiv rumunjskog člana zbog mita

21/03/2011

STRAZBUR, Fransuska -- Europski parlament (EP) započeo je u nedjelju (20. ožujka) istragu tvrdnji da su rumunjski član i dvoje njegovih kolega u toj instituciji bili umiješani u podmićivanje. Britanski list Sunday Times izvijestio je kako je Adrian Severin, bivši potpredsjednik rumunjske vlade, zajedno s Ernstom Strasserom iz Austrije i Zoranom Thalerom iz Slovenije, prihvatio ponude u iznosu do 100.000 eura godišnje da bi predložili amandmane u EP-u. Te navodne zloporabe izišle su na vidjelo tijekom osmomjesečne istrage tog lista, koja je u početku uključivala ukupno 60 članova EP-a.

Njih trojica su, kako se navodi, odgovorila na ponudu. Severin opovrgava optužbe, ustrajavajući kako ima pravo raditi kao "politički konzultant". (Mediafax, Hotnews.ro, Realitatea - 20/03/11)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Focus on Ukraine

Reportaža

Balkan poduzima mjere opreza protiv širenja eboleBalkan poduzima mjere opreza protiv širenja ebole

Stručnjaci upozoravaju da ebola predstavlja veliku prijetnju za regiju te bi je teroristi mogli upotrijebiti kao oružje.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) želi izmijeniti Kuran kako bi ga prilagodila svojim ekstremističkim pogledima na islam. Smatrate li da će muslimani svijeta odbaciti taj pokušaj?

Da
Ne
Ne znam