Europski parlament pokrenuo istragu protiv rumunjskog člana zbog mita

21/03/2011

STRAZBUR, Fransuska -- Europski parlament (EP) započeo je u nedjelju (20. ožujka) istragu tvrdnji da su rumunjski član i dvoje njegovih kolega u toj instituciji bili umiješani u podmićivanje. Britanski list Sunday Times izvijestio je kako je Adrian Severin, bivši potpredsjednik rumunjske vlade, zajedno s Ernstom Strasserom iz Austrije i Zoranom Thalerom iz Slovenije, prihvatio ponude u iznosu do 100.000 eura godišnje da bi predložili amandmane u EP-u. Te navodne zloporabe izišle su na vidjelo tijekom osmomjesečne istrage tog lista, koja je u početku uključivala ukupno 60 članova EP-a.

Njih trojica su, kako se navodi, odgovorila na ponudu. Severin opovrgava optužbe, ustrajavajući kako ima pravo raditi kao "politički konzultant". (Mediafax, Hotnews.ro, Realitatea - 20/03/11)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Focus on Ukraine

Reportaža

Vojna medicina povezuje vojske na BalkanuVojna medicina povezuje vojske na Balkanu

Vojske u regiji unaprjeđuju svoju suradnju zajedničkim vojno-medicinskim aktivnostima.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Lavdrim Muhaxheri s Kosova šokirao je mnoge kada se priključio Islamskoj državi Iraka i Levanta (ISIL), odrubio glavu jednom mladiću i objavio fotografiju o tome na Facebooku. Slažete li se da njegovi postupci nisu u skladu s islamskim vjerovanjima?

Da
Ne
Ne znam