Glavni tajnik UN-a Ban poziva na dijalog o neovisnosti Kosova

22/09/2010

NEW YORK, Sjedinjene Američke Države -- Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je na dijalog između Beograda i Prištine u svezi s jednostrano proglašenom neovisnošću Kosova 2008. godine, tijekom razgovora sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u utorak (21. rujna). Dodao je kako bi EU mogla pomoću u tim razgovorima i potvrdio kako UN-ova Rezolucija 1244 ostaje na snazi. Ban je također pozvao na kompromise s obiju strana, kako bi se postiglo uzajamno prihvatljivo rješenje. Tadić se složio glede potrebe za kompromisom i kazao kako bi se razgovori trebali odnositi na sva preostala pitanja. Ponovio je kako Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova. (RTS, B92, FoNet - 21/09/10)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Focus on Ukraine

Reportaža

Policije u regiji intenziviraju djelovanje protiv ilegalnih droga i krijumčarenjaPolicije u regiji intenziviraju djelovanje protiv ilegalnih droga i krijumčarenja

Policijska akcija u Hrvatskoj rezultirala je 11-postotnim povećanjem količine zaplijenjenih ilegalnih droga, a vlasti prate i nove droge koje se pojavljuju na tržištu.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Poduzimaju li vlasti dovoljno na zaštiti djece od toga da ih odvedu njihovi roditelji koji se priključuju Islamskoj državi Iraka i Levanta (ISIL)?

Da
Ne
Ne znam