Glavni tajnik UN-a Ban poziva na dijalog o neovisnosti Kosova

22/09/2010

NEW YORK, Sjedinjene Američke Države -- Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je na dijalog između Beograda i Prištine u svezi s jednostrano proglašenom neovisnošću Kosova 2008. godine, tijekom razgovora sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u utorak (21. rujna). Dodao je kako bi EU mogla pomoću u tim razgovorima i potvrdio kako UN-ova Rezolucija 1244 ostaje na snazi. Ban je također pozvao na kompromise s obiju strana, kako bi se postiglo uzajamno prihvatljivo rješenje. Tadić se složio glede potrebe za kompromisom i kazao kako bi se razgovori trebali odnositi na sva preostala pitanja. Ponovio je kako Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova. (RTS, B92, FoNet - 21/09/10)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Reportaža

Države iz regije poduzimaju mjere protiv džihadistaDržave iz regije poduzimaju mjere protiv džihadista

Stručnjaci kažu da su vladine mjere usmjerene protiv pridruživanja lokalnog stanovništva ISIL-u ključne za regionalnu borbu protiv terorizma.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke balkanske države surađuju u borbi protiv ilegalnih aktivnosti, kao što je računalni kriminal. Biste li željeli da se takva suradnja intenzivira?

Da
Ne
Ne znam