Josipović iz Hrvatske u povijesnom posjetu RS-u

31/05/2010

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je bio u prvom predsjedničkom posjetu nekog hrvatskog predsjednika Republici Srpskoj (RS). On je u nedjelju, 30. svibnja, posjetio tri lokacije na kojima su masovno pogubljeni Srbi, Hrvati i Bošnjaci tijekom bosanskog konflikta 1992.-1995., odavši počast nedužnim žrtvama u Sijekovcu, Briševu i Kozarcu, te otvorivši novo poglavlje pomirbe i regionalne suradnje. Josipovića su pratili predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović, premijer Milorad Dodik i vođa Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić. "Ovdje smo kako bismo odali počast ... i važno je da to zajedno čine pripadnici sva tri naroda", rekao je Josipović novinarima u Sijekovcu. Dodik je naglasio potrebu za koegzistencijom i pozvao Hrvate prognane iz svojih domova na povratak. U ime vlade RS-a izrazio je saučešće obiteljima žrtava, neovisno o njihovoj nacionalnosti, izrazivši uvjerenje kako će počinitelji zločina biti suočeni s pravdom. Tihić je odbacio koncept zajedničke krivnje i ustrajao na tome kako odgovornima za zločine mora biti suđeno. (RTRS, Nezavisne Novine, Fena, Reuters, AP - 30/05/10)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Focus on Ukraine

Reportaža

EU od Balkana zahtijeva borbu protiv korupcije u sektoru energetikeEU od Balkana zahtijeva borbu protiv korupcije u sektoru energetike

Novo izvješće preporučuje reformu pravosudnog sustava u cilju suzbijanja korupcije u poslovima na polju energetike.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Srbija je smijenila pet od sedam policijskih načelnika jer je vlada objavila kako nije zadovoljna naporima za iskorjenjivanje korupcije. Koliko je vaša država u ovom trenutku uspješna u borbi protiv korupcije?

Vrlo uspješna
Djelomično uspješna
Prosječna
Djelomično neuspješna
Vrlo neuspješna