Bugarski premijer Borisov i predsjednik Parvanov u sukobu

09/11/2009

SOFIA, Bugarska -- Premijer Boyko Borisov i predsjednik Georgi Parvanov u sukobu su nakon što je Parvanov kritizirao vladu Borisova u nedjelju (8. studenog) zato što se ustremila na bivšeg premijera Sergeya Stanisheva. Stanishev se sučeljava s optužbama da nije na odgovarajući način postupao s izvješćima vezanim za državnu sigurnost. Parvanov ukazuje kako bi resursi bili bolje potrošeni ukoliko se pozornost usmjeri na važne kriminalne šefove, umjesto na bivšeg premijera zbog "loše skrbi o nekim dosjeima". Borisov je uzvratio kako prošla vlada, u čijem je ustroju Parvanov pomogao, nije učinila ništa za zemlju, te se predsjednik pokušava uplitati u pravosudni sustav i štititi bivše ministre. Shanishev je naslijedio Parvanova na dužnosti predsjednika Bugarske socijalističke stranke. (Darik, Mediapool, Klassa - 08/11/09)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Reportaža

Suradnja policija na Balkanu suzbija organizirane krađe automobilaSuradnja policija na Balkanu suzbija organizirane krađe automobila

Napori vlasti i ukidanje carina na uvoz automobila daju rezultata.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Hoće li nedavno održani parlamentarni izbori u Ukrajini otvoriti vrata miru i integraciji u Europu?

Da
Ne
Ne znam