Downer kaže kako ne postoji UN-ov plan za ponovno ujedinjenje Cipra

04/06/2009

NICOSIA, Cipar -- UN ne radi na bilo kakvom planu o ponovnom ujedinjenju podijeljenog otoka Cipra, niti se pokušava umiješati u pregovarački proces između grčke i turske zajednice, izjavio je u srijedu (3. lipnja) izaslanik UN-a na Cipru Alexander Downer. Po završetku još jednog kruga pregovora između ciparskog predsjednika Demetrisa Christofiasa i čelnika ciparskih Turaka Mehmeta Alija Talata, Downer je pojasnio kako je reagirao na nedavno objavljeni tekst u turskom listu Milliyet u kojem se ukazuje kako UN priprema plan za rješavanje ciparskog pitanja. "Zadaća UN-a jest potpora zemlji u pregovorima, a izrada bilo kakvih projekata nije njihova stvar", kazao je Downer.

Kad je u pitanju sastanak od srijede, Downer je kazao kako su Christofias i Talat u biti završili razgovore o gospodarskim pitanjima te će započeti razmatranje teritorijalnih pitanja sljedećeg tjedna. (AFP, Kathimerini, Hurriyet, Xinhua, ITAR-TASS - 03/06/09)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Reportaža

Države iz regije poduzimaju mjere protiv džihadistaDržave iz regije poduzimaju mjere protiv džihadista

Stručnjaci kažu da su vladine mjere usmjerene protiv pridruživanja lokalnog stanovništva ISIL-u ključne za regionalnu borbu protiv terorizma.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke balkanske države surađuju u borbi protiv ilegalnih aktivnosti, kao što je računalni kriminal. Biste li željeli da se takva suradnja intenzivira?

Da
Ne
Ne znam