Downer kaže kako ne postoji UN-ov plan za ponovno ujedinjenje Cipra

04/06/2009

NICOSIA, Cipar -- UN ne radi na bilo kakvom planu o ponovnom ujedinjenju podijeljenog otoka Cipra, niti se pokušava umiješati u pregovarački proces između grčke i turske zajednice, izjavio je u srijedu (3. lipnja) izaslanik UN-a na Cipru Alexander Downer. Po završetku još jednog kruga pregovora između ciparskog predsjednika Demetrisa Christofiasa i čelnika ciparskih Turaka Mehmeta Alija Talata, Downer je pojasnio kako je reagirao na nedavno objavljeni tekst u turskom listu Milliyet u kojem se ukazuje kako UN priprema plan za rješavanje ciparskog pitanja. "Zadaća UN-a jest potpora zemlji u pregovorima, a izrada bilo kakvih projekata nije njihova stvar", kazao je Downer.

Kad je u pitanju sastanak od srijede, Downer je kazao kako su Christofias i Talat u biti završili razgovore o gospodarskim pitanjima te će započeti razmatranje teritorijalnih pitanja sljedećeg tjedna. (AFP, Kathimerini, Hurriyet, Xinhua, ITAR-TASS - 03/06/09)

Ovaj tekst poručio je SETimes.com.
Loading
Glasovanje
 
 
  • E-mail prijatelju
  • iconTiskana verzija
  • Share/Save/Bookmark

Pozdravljamo vaše komentare o tekstovima na SETimes-u.

Nadamo se kako ćete koristiti ovaj forum za kontakt s ostalim čitateljima diljem jugoistočne Europe. Kako bi vam takvo iskustvo bilo zanimljivo, zamolit ćemo vas da pratite pravila izložena u naputcima vezanim za komentare. Šaljući komentare vi pristajete na ova pravila. Iako SETimes.com potiče raspravu o svim temama, uključujući i one osjetljive, postavljeni komentari predstavljaju isključivo stajališta osoba koje ih šalju. SETimes.com ne mora odobravati ili se slagati s idejama, viđenjima ili mišljenjima izraženim u komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu raspravu, ali ne ohrabruje korištenje materijala copy-paste metodom, linkova bez popratnog sadržaja i slogana u jednoj rečenici". Ovo je forum koji ima moderaciju. Komentari koji se ocijene kao pogrdni, uvrjedljivi ili sadrže psovke možda neće biti objavljeni.

Naputci za komentare na SETimes-u

Focus on Ukraine

Reportaža

Balkan poduzima mjere opreza protiv širenja eboleBalkan poduzima mjere opreza protiv širenja ebole

Stručnjaci upozoravaju da ebola predstavlja veliku prijetnju za regiju te bi je teroristi mogli upotrijebiti kao oružje.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) želi izmijeniti Kuran kako bi ga prilagodila svojim ekstremističkim pogledima na islam. Smatrate li da će muslimani svijeta odbaciti taj pokušaj?

Da
Ne
Ne znam