Οι ειδικοί συνιστούν μια κοινή αεροπορική εταιρεία για τα Δυτικά Βαλκάνια

12/04/2012

Οι υποστηρικτές λένε ότι θα σημαίνει φθηνότερες τιμές και απευθείας συνδέσεις.

Του Μουχάμετ Μπραϊσόρι για τους Southeast European Times στην Πρίστινα -- 12/04/12

photo

Περισσότερες πτήσεις προστίθενται για να εξυπηρετήσουν τις αγορές της Σερβίας, της Κροατίας και του Κοσσυφοπεδίου. [Reuters]

Ο Αντρέα Ντιμίτροφ, ένας ταξιδιώτης από τη Βουλγαρία, περνάει την ώρα του στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Η σύνδεση της πτήσης του για να επιστρέψει στην πατρίδα τους είναι μέσω Βιέννης, περίπου 800 χιλιόμετρα έξω από το δρόμο του.

"Είναι μέσω Βιέννης επειδή δεν υπάρχει απευθείας πτήση και το εισιτήριο είναι εξαιρετικά ακριβό. Έχω πληρώσει 370 ευρώ. Θα μπορούσα να αγοράσω ένα φτηνότερο από τη Σόφια προς το Λονδίνο", είπε ο Ντιμίτροφ.

Συνολικά, η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα δύσκολους καιρούς για τις αεροπορικές εταιρείες, και τα Δυτικά Βαλκάνια δεν αποτελούν εξαίρεση. Αν και ορισμένες χώρες όπως η Σερβία διαθέτουν κρατικούς αερομεταφορείς, άλλες όπως η Αλβανία, η πΓΔΜ, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη και η Κροατία έχουν ιδιωτικοποιήσει πλήρως τις δικές τους ή έχουν διατηρήσει μερίδιο μετοχών σε εταιρείες, όπως η Croatian Airlines και η Adria Airways. Η σχετικά μικρή αγορά και ο μεγάλος αριθμός των αερομεταφορέων έχει ωθήσει κάποιους εμπειρογνώμονες να απευθύνουν έκκληση για τη δημιουργία μιας κοινής αεροπορικής εταιρείας, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετήσει ολόκληρη την περιοχή.

"Εάν οι εθνικοί αερομεταφορείς συγχωνευθούν σε έναν περιφερειακό αερομεταφορέα, θα υπάρξει περισσότερη σταθερότητα στην αγορά, θα μειωθούν οι τιμές για τους επιβάτες και θα [ενθαρρυνθεί] ο θεμιτός ανταγωνισμός προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που είναι παρούσες στην αγορά", δήλωσε στους SETimes ο Ντρίταν Κέλιου, καθηγητής οικονομικών και επικεφαλής του Βαλκανικού Κέντρου για την Οικονομία και το Εμπόριο.

Μέχρι τώρα, η μόνη αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί στην Αλβανία είναι η BelleAir, μια ιδιωτική εταιρεία. Τον Νοέμβριο του 2011, η Αλβανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακάλεσε την άδεια της Albanian Airlines για να την αποτρέψει από το να προστεθεί σε μια λίστα αερομεταφορέων των οποίων η λειτουργία έχει απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αεροπορική εταιρεία είχε ιδιωτικοποιηθεί λίγο περισσότερο από δύο χρόνια νωρίτερα.

Στη Σερβία, η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει κατ' επανάληψη να ιδιωτικοποιήσει τον εθνικό αερομεταφορέα, την JAT Airways, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο μεγαλύτερος περιφερειακός αερομεταφορέας παραμένει η Turkish Airlines, η οποία αυξάνει τις υπηρεσίες που προσφέρει στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Αλί Γκεντς, ο αντιπρόεδρος της Turkish Airlines και υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα ΜΜΕ, ανέφερε στους SETimes ότι η αεροπορική εταιρεία έχει προσθέσει δύο πτήσεις την ημέρα προς το Βελιγράδι, δέκα πτήσεις την εβδομάδα προς την Πρίστινα, τα Σκόπια, τα Τίρανα και το Σεράγεβο, ενώ σχεδιάζει επίσης να προσθέσει μία επιπλέον πτήση προς την Ποντγκόριτσα για τη θερινή περίοδο των διακοπών.

"Συνεργαζόμαστε με πολλούς εταίρους στην περιοχή των Βαλκανίων", δήλωσε ο Γκεντς. "Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε εταίρο μπορεί να δεσμευτεί στην ποιότητα των υπηρεσιών μας".

"[Επί του παρόντος], εκτελούμε πτήσεις προς όλες τις πρωτεύουσες των Βαλκανίων. Είμαστε μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία και επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην περιοχή των Βαλκανίων. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην περιοχή, κάτι που είναι εμφανές αν κάποιος κοιτάξει τα σχετικά στοιχεία", πρόσθεσε o Γκεντς.

Λέει ότι η αγορά των Βαλκανίων είναι πολύ δύσκολη. "Δεν υπάρχει βάθος στην αγορά και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στις τιμές. Το θετικό γεγονός για την περιοχή είναι ότι υπάρχει μια σταθερή αύξηση στην αγορά. Σχεδόν το 80% της κατεύθυνσης της αγοράς είναι προς τα δυτικά. Με το νέο πρότυπο του δικτύου μας στοχεύουμε στο να πάρουμε μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά αυτή και βλέπουμε κάποια πρόοδο", δήλωσε ο Γκεντς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Loading

Ο Κέλιου λέει ότι στις αγορές της Σερβίας, της Κροατίας και του Κοσσυφοπεδίου παρατηρείται αύξηση των πτήσεων.

"Η Κροατία ως τουριστικός προορισμός, ενώ το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία -- λόγω της τεράστιας Διασποράς που ζει στο εξωτερικό -- παρατηρούν μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των πτήσεων. Το αεροδρόμιο της Πρίστινα είναι τώρα για πολλούς ένας τρόπος για να πάνε στην πΓΔΜ και την Αλβανία, λόγω της απόστασης από αυτές τις χώρες".

Το Κοσσυφοπέδιο είναι η μόνη χώρα στην περιοχή, χωρίς ιδιωτικό ή κρατικό αερομεταφορέα, το οποίο επιτρέπει στις διάφορες εταιρείες που πετούν προς Πρίστινα να έχουν τον έλεγχο των ναύλων.

Ο Μπλερίμ Μέτα, γιατρός που ζει στη Γερμανία, δήλωσε στους SETimes ότι ο ίδιος θα επέλεγε μια αεροπορική εταιρεία του Κοσσυφοπεδίου, εάν υπήρχε αυτή η επιλογή. "Θα είχε τον έλεγχο των τιμών και η Διασπορά του Κοσσυφοπεδίου θα έδινε τα χρήματα για τα εισιτήρια απευθείας στο Κοσσυφοπέδιο, όχι κάπου αλλού".

Το παρόν περιεχόμενο ανατέθηκε για τους SETimes.com.
Loading
Ψηφοφορία
 
 

Καλωσορίζουμε τα σχόλιά σας για τα άρθρα των SETimes.

Ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσετε το φόρουμ αυτό για να αλληλεπιδράσετε με άλλους αναγνώστες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για να καταστήσουμε την εμπειρία αυτή ενδιαφέρουσα, σας ζητάμε να ακολουθήσετε τους κανόνες που επισημαίνονται στην πολιτική σχολίων. Υποβάλλοντας σχόλια, συμφωνείτε στους κανόνες αυτούς. Αν και ο δικτυακός τόπος SETimes.com ενθαρρύνει τη συζήτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων, τα σχόλια που δημοσιεύονται αποτελούν αποκλειστικά τις απόψεις όσων τα καταχωρούν. Ο δικτυακός τόπος SETimes.com δεν είναι απαραίτητο ότι επιδοκιμάζει ή συμφωνεί με τις ιδέες, θέσεις ή απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια αυτά. Οι SETimes.com καλωσορίζουν τις εποικοδομητικές συζητήσεις ωστόσο αποθαρρύνουν τη χρήση υλικού που έχει αντιγραφεί και επικολληθεί από άλλες πηγές, μη συνοδευόμενους συνδέσμους και συνθήματα μιας γραμμής. Το φόρουμ διαθέτει διαχειριστή. Σχόλια που κρίνονται υβριστικά, προσβλητικά ή ότι περιλαμβάνουν βωμολοχίες ενδέχεται να μη δημοσιευθούν.

Πολιτική Σχολίων των SETimes

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η περιφέρεια εναντιώνεται στην ποδοσφαιρική διαφθοράΗ περιφέρεια εναντιώνεται στην ποδοσφαιρική διαφθορά

Μετά από πολλά χρόνια γεμάτα σκάνδαλα, οι αξιωματούχοι λαμβάνουν μέτρα για να τερματίσουν τη διαφθορά και το έγκλημα στο ποδόσφαιρο.

ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Loading
Loading
Loading

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Pernik Masquerade Games revive traditions

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Οι Αρχές της Β-Ε αντιγράφουν μοντέλο της Κροατίας για τον εντοπισμό και τη δίωξη φορολογικών απατών. Θα ήταν μια τέτοια προσπάθεια χρήσιμη στη χώρα σας;

Ναι
Όχι
Δεν γνωρίζω