Η ραγδαία αστικοποίηση των συνοικιών της Ιστανμπούλ δημιουργεί προστριβές

31/05/2012

Το μεταβαλλόμενο πρόσωπο των παλαιών και συχνά φτωχικών συνοικιών της Ιστανμπούλ απογοητεύει πολλούς, αλλά δίνει ελπίδα σε άλλους.

Της Σιγκντέμ Μπουγκντάισι για τους Southeast European Times στην Ιστανμπούλ -- 31/05/12

photo

Η μεσοαστική τάξη εξαπλώνεται σε πολλές από τις παλιές συνοικίες της Ιστανμπούλ και αναγκάζει τους φτωχούς κατοίκους να μετακινηθούν στα περίχωραS της πόλης. [Reuters]

Η συνοικία Αρχικαπί της Ιστανμπούλ είναι μία από τις πολλές συνοικίες της πόλης που διανύουν περίοδο αυξημένης αστικοποίησης. Η κατασκευή νέων κτιριών και οι ανακαινίσεις στις γειτονιές προκαλούν με τη σειρά τους αλλαγή του τοπικού πληθυσμού.

Ο Χουσνού Γιλντίζ, ιδιοκτήτης καταστήματος και γέννημα-θρέμμα αυτής της γειτονιάς, διευθύνει το κατάστημα του πατέρα του, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 115 χρόνια.

"Τα ξενοδοχεία διαταράσσουν τη ζωή των ντόπιων. Οι πελάτες των ξενοδοχείων έρχονται στη γειτονιά μας με τα οργανωμένα ταξίδια. Έρχονται σαν τα πρόβατα και δεν έχουν καμία χρησιμότητα για εμάς".

Καθώς τα ιστορικά σπίτια παρέμειναν ανέπαφα, χωρίς ανακαίνιση εδώ και χρόνια, οι φτωχοί μετακόμισαν σε αυτά και έστησαν τη ζωή τους μέσα και γύρω από τα ερειπωμένα κτίρια. Τώρα, με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ιστορικά κτίρια της Ιστανμπούλ, πολλές γειτονιές βιώνουν μια γρήγορη και δραματική μεταμόρφωση, όπου ερειπωμένα σπίτια μετατρέπονται σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Loading

Ο Σαχάπ Φιράτ, ακόμη ένας ντόπιος που έφυγε από τη γειτονιά αυτή περισσότερο από 30 χρόνια πριν, έχει έρθει να επισκεφτεί το σπίτι των παιδικών του χρόνων και μίλησε για τη μεταμόρφωση της συνοικίας Αρχικαπί.

"Θα πρέπει να γίνει, επειδή κανείς δεν θέλει πραγματικά να φροντίσει αυτά τα κτίρια. Θα ήθελα επίσης να παραμείνουν ως έχουν, αλλά το σπίτι που γεννήθηκα είναι γεμάτο πρόχειρες επισκευές, σε κακή κατάσταση".

Δείχνει τα πρόσφατα ανακαινισμένα κτίρια, τα οποία τώρα λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

"Αυτά τα σπίτια ήταν έτοιμα να καταρρεύσουν. Τώρα έχουν ανακαινισθεί. Ποιό από τα δύο είναι καλύτερο;"

This text will be replaced
Κείμενο podcast | Podcast
Το παρόν περιεχόμενο ανατέθηκε για τους SETimes.com.
Loading
Ψηφοφορία
 
 

Καλωσορίζουμε τα σχόλιά σας για τα άρθρα των SETimes.

Ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσετε το φόρουμ αυτό για να αλληλεπιδράσετε με άλλους αναγνώστες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για να καταστήσουμε την εμπειρία αυτή ενδιαφέρουσα, σας ζητάμε να ακολουθήσετε τους κανόνες που επισημαίνονται στην πολιτική σχολίων. Υποβάλλοντας σχόλια, συμφωνείτε στους κανόνες αυτούς. Αν και ο δικτυακός τόπος SETimes.com ενθαρρύνει τη συζήτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων, τα σχόλια που δημοσιεύονται αποτελούν αποκλειστικά τις απόψεις όσων τα καταχωρούν. Ο δικτυακός τόπος SETimes.com δεν είναι απαραίτητο ότι επιδοκιμάζει ή συμφωνεί με τις ιδέες, θέσεις ή απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια αυτά. Οι SETimes.com καλωσορίζουν τις εποικοδομητικές συζητήσεις ωστόσο αποθαρρύνουν τη χρήση υλικού που έχει αντιγραφεί και επικολληθεί από άλλες πηγές, μη συνοδευόμενους συνδέσμους και συνθήματα μιας γραμμής. Το φόρουμ διαθέτει διαχειριστή. Σχόλια που κρίνονται υβριστικά, προσβλητικά ή ότι περιλαμβάνουν βωμολοχίες ενδέχεται να μη δημοσιευθούν.

Πολιτική Σχολίων των SETimes

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η εμπορία και διακίνηση ανθρώπων εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στα ΒαλκάνιαΗ εμπορία και διακίνηση ανθρώπων εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στα Βαλκάνια

Η περιφερειακή συνεργασία μεταξύ ΜΚΟ και αστυνομίας μπορεί να βοηθήσει στο να εξαλειφθεί το αυξανόμενο φαινόμενο, σύμφωνα με ειδικούς.

ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Loading
Loading
Loading

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Pernik Masquerade Games revive traditions

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αισθάνεστε ότι γίνονται αρκετά για να αποτραπεί ο κόσμος από το να βοηθάει βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες;

Ναι
Όχι
Δεν γνωρίζω