EU pozvala na dijalog o pitanju Suda i Tužilaštva BiH

25/04/2011

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- EU je spremna pronaći način za izlazak iz situacije stvorene kad je parlament Republike Srpske (RS) nedavno pozvao na referendum o zakonima koje je nametnuo visoki predstavnik, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, izjavio je u subotu (23. aprila) za dnevni list Dnevni avaz Renzo Daviddi, vršilac dužnosti čelnika delegacije EU u Sarajevu. On je izjavio da referendum nije rješenje, nego da bi se problemi trebali rješavati putem dijaloga unutar institucija. Parlament bosanskih Srba odlučio je 13. aprila sazvati referendum o tim pravosudnim institucijama, saopćivši da su Sud i Tužilaštvo BiH pristrasni po pitanju predmeta ratnih zločina vezanih za Srbe. (Dnevni avaz, Srna, Nezavisne novine - 23/04/11)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Focus on Ukraine

Reportaža

Vojna medicina povezuje vojske BalkanaVojna medicina povezuje vojske Balkana

Vojske u regionu unapređuju saradnju zajedničkim vojno-medicinskim aktivnostima.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Lavdrim Muhadžeri s Kosova šokirao je mnoge time što se pridružio Islamskoj državi Iraka i Levanta (ISIL), te što je odrubio glavu jednom mladiću i postavio tu sliku na Facebooku. Mislite li da njegova djela nisu u skladu s islamskim uvjerenjima?

Da
Ne
Ne znam