EU pozvala na dijalog o pitanju Suda i Tužilaštva BiH

25/04/2011

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- EU je spremna pronaći način za izlazak iz situacije stvorene kad je parlament Republike Srpske (RS) nedavno pozvao na referendum o zakonima koje je nametnuo visoki predstavnik, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, izjavio je u subotu (23. aprila) za dnevni list Dnevni avaz Renzo Daviddi, vršilac dužnosti čelnika delegacije EU u Sarajevu. On je izjavio da referendum nije rješenje, nego da bi se problemi trebali rješavati putem dijaloga unutar institucija. Parlament bosanskih Srba odlučio je 13. aprila sazvati referendum o tim pravosudnim institucijama, saopćivši da su Sud i Tužilaštvo BiH pristrasni po pitanju predmeta ratnih zločina vezanih za Srbe. (Dnevni avaz, Srna, Nezavisne novine - 23/04/11)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Reportaža

Zemlje u regionu preduzimaju akciju protiv džihadistaZemlje u regionu preduzimaju akciju protiv džihadista

Vladina akcija protiv učešća domaćih građana u ISIL-u presudna je za borbu protiv terorizma u regionu, kažu stručnjaci.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke nacije Balkana zajednički rade na reakciji na ilegalne aktivnosti, poput kibernetičkog kriminala. Da li biste voljeli vidjeti porast te saradnje?

Da
Ne
Ne znam