Grčki ministar Droutsas razgovarao o Kipru s generalnim sekretarom UN-a Banom

20/02/2011

NJUJORK, Sjedinjene Države -- Ponovno ujedinjenje Kipra bilo je među glavnim temama o kojima je grčki ministar vanjskih poslova Dimitris Droutsas razgovarao tokom svog sastanka u petak (18. februara) u Njujorku s generalnim sekretarom UN-a Ban Ki-moonom. "Mi želimo vidjeti rješenje, a rješenje po našem mišljenju mora biti zasnovano na rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, ali i na punom poštovanju pravnog naslijeđa EU,'' izjavio je nakon toga Droutsas. On je lidere kiparskih Turaka pozvao na veću konstruktivnost u tekućim pregovorima o ponovnom ujedinjenju. Što se tiče dugogodišnjeg spora oko naziva sa Skopljem, Droutsas je ponovio opredjeljenje Grčke ka iznalaženju rješenja. (Famagusta Gazette - 19/02/11; ANA-MPA - 18/02/11)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Reportaža

Zemlje u regionu preduzimaju akciju protiv džihadistaZemlje u regionu preduzimaju akciju protiv džihadista

Vladina akcija protiv učešća domaćih građana u ISIL-u presudna je za borbu protiv terorizma u regionu, kažu stručnjaci.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke nacije Balkana zajednički rade na reakciji na ilegalne aktivnosti, poput kibernetičkog kriminala. Da li biste voljeli vidjeti porast te saradnje?

Da
Ne
Ne znam