Grčki ministar Droutsas razgovarao o Kipru s generalnim sekretarom UN-a Banom

20/02/2011

NJUJORK, Sjedinjene Države -- Ponovno ujedinjenje Kipra bilo je među glavnim temama o kojima je grčki ministar vanjskih poslova Dimitris Droutsas razgovarao tokom svog sastanka u petak (18. februara) u Njujorku s generalnim sekretarom UN-a Ban Ki-moonom. "Mi želimo vidjeti rješenje, a rješenje po našem mišljenju mora biti zasnovano na rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, ali i na punom poštovanju pravnog naslijeđa EU,'' izjavio je nakon toga Droutsas. On je lidere kiparskih Turaka pozvao na veću konstruktivnost u tekućim pregovorima o ponovnom ujedinjenju. Što se tiče dugogodišnjeg spora oko naziva sa Skopljem, Droutsas je ponovio opredjeljenje Grčke ka iznalaženju rješenja. (Famagusta Gazette - 19/02/11; ANA-MPA - 18/02/11)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Focus on Ukraine

Reportaža

Zajedničkom vojnom vježbom jačaju se armije BalkanaZajedničkom vojnom vježbom jačaju se armije Balkana

Zemlje-učesnice kažu da se vježbom intenzivira regionalna saradnja i podržava sigurnost u regionu.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li vlada vaše zemlje dovoljno radi na suzbijanju prijetnji koje predstavlja ekstremistička grupa Islamska država Iraka i Levanta?

Da
Ne
Ne znam