Srbija otvorena za mijenjanje nacrta rezolucije o Kosovu

22/08/2010

BEOGRAD, Srbija -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak (20. augusta) da je Srbija otvorena za "izmjene" nacrta rezolucije o Kosovu koju je prošlog mjeseca predala Generalnoj skupštini UN-a. Trenutno se u njoj kaže da se savjetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde od 22. jula, u kom je utvrđeno da se proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršilo međunarodno pravo, ne daje kosovskim Albancima pravo na otcjepljenje. U njoj se također poziva na postizanje "međusobno prihvatljivog rješenja za sva otvorena pitanja" putem dijaloga. Dačić kaže da je ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić vladu obavijestio kako je o tom nacrtu razgovarano s partnerima iz EU, SAD, Rusije i Kine prije njegovog podnošenja, ali da o tekstu nije postignut nikakav sporazum. (Tanjug, B92, Beta, RTS - 20/08/10)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Reportaža

Zemlje u regionu preduzimaju akciju protiv džihadistaZemlje u regionu preduzimaju akciju protiv džihadista

Vladina akcija protiv učešća domaćih građana u ISIL-u presudna je za borbu protiv terorizma u regionu, kažu stručnjaci.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Neke nacije Balkana zajednički rade na reakciji na ilegalne aktivnosti, poput kibernetičkog kriminala. Da li biste voljeli vidjeti porast te saradnje?

Da
Ne
Ne znam