Srbija otvorena za mijenjanje nacrta rezolucije o Kosovu

22/08/2010

BEOGRAD, Srbija -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak (20. augusta) da je Srbija otvorena za "izmjene" nacrta rezolucije o Kosovu koju je prošlog mjeseca predala Generalnoj skupštini UN-a. Trenutno se u njoj kaže da se savjetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde od 22. jula, u kom je utvrđeno da se proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršilo međunarodno pravo, ne daje kosovskim Albancima pravo na otcjepljenje. U njoj se također poziva na postizanje "međusobno prihvatljivog rješenja za sva otvorena pitanja" putem dijaloga. Dačić kaže da je ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić vladu obavijestio kako je o tom nacrtu razgovarano s partnerima iz EU, SAD, Rusije i Kine prije njegovog podnošenja, ali da o tekstu nije postignut nikakav sporazum. (Tanjug, B92, Beta, RTS - 20/08/10)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Reportaža

Region i Turska optimisti po pitanju novih lidera EURegion i Turska optimisti po pitanju novih lidera EU

Zvaničnici iz regiona kažu da će nedavne personalne promjene u EU imati pozitivnog uticaja na odnose njihovih zemalja s Briselom.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li bi Grčka trebala izvršiti promjene u postupanju prema ilegalnim imigrantima?

Da
Ne
Ne znam