Sejdiu izjavio da status Kosova predstavlja zatvoren predmet

22/10/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Predsjednik Fatmir Sejdiu izjavio je u srijedu (21. oktobar) da se konačni status Kosova mora smatrati zatvorenim predmetom. On je to rekao u odgovoru ruskom predsjedniku Dmitryju Medvedevu, koji je tokom posjete Beogradu u utorak izjavio kako Moskva podržava suverenitet Srbije i njene odluke po pitanju Kosova. "Točak historije ne može se ni zaustaviti niti vratiti unazad," izjavio je Sejdiu. On je Medvedeva podsjetio da je Moskva bila za održivo rješenje za mir i stabilnost po pitanju Kosova. (Koha Ditore, Zeri, Express - 22/10/09; Klan Kosova, Rtk, Kohavision - 21/10/09)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Reportaža

Trgovina ljudima još uvijek problem na BalkanuTrgovina ljudima još uvijek problem na Balkanu

Regionalna saradnja između nevladinih organizacija i policije može doprinijeti zaustavljanju te rastuće pojave, kažu stručnjaci.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li bi Grčka trebala izvršiti promjene u postupanju prema ilegalnim imigrantima?

Da
Ne
Ne znam