Under translation. Please check back shortly

Assyrians Celebrate New Year for First Time in Turkey

11/04/2005

ANKARA, Turkey -- Turkey's tiny Assyrian population was allowed to officially celebrate its New Year for the first time, The New York Times reported Saturday (9 April). A crowd of 6,000 people converged on a hill in Anatolia to mark the holiday on 1 April. Organisers received permission from the government to stage the event, in light of democratic reforms adopted in support of Turkey's EU membership bid. (The New York Times - 09/04/05)

Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Reportaža

EU mijenja svoj ekonomski pristup BalkanuEU mijenja svoj ekonomski pristup Balkanu

Unija postavlja nove kriterije zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama za članstvo.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Albanija daje na raspolaganje jedan dio svoje državne imovine za jedan euro kako bi u zemlju privukla nove privredne subjekte. Smatrate li da bi taj program bio uspješan i drugdje u regionu u smislu unapređivanja ekonomije i otvaranja radnih mjesta?

Da
Ne
Ne znam