Bugarska filmska industrija hrabro grabi naprijed

03/11/2011

Usprkos preprekama, bugarska filmska industrija napreduje.

Svetla Dimitrova za Southeast European Times iz Sofije -- 03/11/11

photo

Bugarski filmski stvaraoci su tokom proteklih godina dobili veliki broj nagrada na međunarodnim filmskim festivalima. [Nikolay Dimitrov/SETimes]

Nakon dugog perioda stagnacije, bugarska filmska industrija je opet na pravom putu. Iako je u pogledu broja snimljenih filmova daleko iza Bollywooda i Hollywooda, bugarski kinematografi dobili su tokom proteklih godina veliki broj nagrada na različitim međunarodnim filmskim festivalima, pokazavši time da se mogu takmičiti sa najboljima u ovoj branši.

Neki od najboljih igranih filmova pomogli su da se vrati povjerenje javnosti prema filmskoj industriji.

"Misija London", satirična komedija u režiji Dimitra Mitovskog, koja je osvojila ovogodišnju Nepotkupljivu nagradu na Motovunskom filmskom festivalu u Hrvatskoj, te "Love.net", inovativna drama o započinjanju online veza, su samo neki od filmova koji podižu nade u bugarsku kinematografiju.

This text will be replaced
Transkript | Podkast
Ovaj sadržaj je naručen za SETimes.com.
Loading
Glasanje
 
 

Vaši komentari na članke SETimesa su dobrodošli.

Nadamo se da ćete ovaj forum koristiti za interakciju s drugim čitaocima širom jugoistočne Evrope. Da bismo ovo iskustvo održali zanimljivim, molimo Vas da slijedite pravila iznesena u politici za davanje komentara. Samim upisivanjem svojih komentara vi pristajete na ta pravila. SETimes.com podstiče diskusiju o svim temama, uključujući i one osjetljive, ali istaknuti komentari predstavljaju isključivo stavove onih koji su ih upisali. Ne mora značiti da se SETimes.com slaže ili da odobrava ideje, stavove i mišljenja izražene u tim komentarima. SETimes.com pozdravlja konstruktivnu diskusiju, ali ne podržava upotrebu materijala koji se preslikavaju iz drugih izvora, linkova bez pratećeg teksta i jednorednih slogana. Ovo je forum koji vode moderatori. Može se desiti da komentari za koje se bude smatralo da su zlonamjerni, uvredljivi ili oni s prostim sadržajem ne budu objavljeni.

Politika za davanje komentara na SETimesu

Reportaža

Region i Turska optimisti po pitanju novih lidera EURegion i Turska optimisti po pitanju novih lidera EU

Zvaničnici iz regiona kažu da će nedavne personalne promjene u EU imati pozitivnog uticaja na odnose njihovih zemalja s Briselom.

Najpopularniji

Loading
Loading
Loading

Anketa

Da li bi Grčka trebala izvršiti promjene u postupanju prema ilegalnim imigrantima?

Da
Ne
Ne znam